Ελλήνων Πάσχα… Τι ισχύει για μετακινήσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας

ελλήνων-πάσχα-τι-ισχύει-για-μετακινή-1208725
Sheep on a spit

Με αρνί στο φούρνο για τους άτυχους που έμειναν στην πόλη και αρνί στη σούβλα για τους τυχερούς που έφυγαν για Πάσχα στο χωριό γιορτάζουμε σήμερα. Τι ισχύει για μετακινήσεις και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Για δεύτερο συνεχόμενο Πάσχα η Ελλάδα γιορτάζει με περιορισμούς και μέτρα ακόμα και για το σούβλισμα. Όσοι μετακινήθηκαν σε εξοχικά και εκτός νομού τις προηγούμενες μέρες θα βάλουν τη σούβλα τους σήμερα, οι υπόλοιποι ετοιμάζονται για γιορτινά τραπέζια σε μπαλκόνια και ταράτσες με αρνί στο φούρνο.

Σύσταση για το πασχαλινό τραπέζι είναι η διενέργεια του self test για όσους επιλέξουν να μετακινηθούν σε φιλικά ή οικογενειακά σπίτια.

Υπάρχει η δυνατότητα για συγκέντρωση εννέα ατόμων ή δύο οικογενειών σε εσωτερικό χώρο. Όσον αφορά τον εξωτερικό χώρο ο αριθμός διευρύνεται και στο πασχαλινό τραπέζι θα μπορούν να συμμετέχουν έως 12 άτομα.

Όσον αφορά τη μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους μετέχουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις. Μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα υπενθυμίζεται ότι το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας αλλάζει από αύριο Δευτέρα, μαζί με το άνοιγμα της εστίασης και πάει για τις 11 το βράδυ.

Υπενθυμίζεται πως δεν υπάρχει περιορισμός στη διαδημοτική μετακίνηση μιας και από τη Μεγάλη Πέμπτη έγινε η άρση του συγκεκριμένου μέτρου.

Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα του Πάσχα δεν θα πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί, ενώ θα συνεχιστούν κανονικά από τη Δευτέρα του Πάσχα.

Προ των πυλών το άνοιγμα της εστίασης

Στο επόμενο βήμα προχωράει σταδιακά η χώρα από τη Δευτέρα του Πάσχα, με το άνοιγμα της εστίασης, με τις επιχειρήσεις να ανεβάζουν ρολά αποκλειστικά στους εξωτερικούς χώρους.

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test) για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία, είναι υποχρεωτική.

Συγκεκριμένα από τις 3 Μαΐου επιτρέπεται για όλα τα καταστήματα εστίασης και καφέ η χρήση υπαίθριων χωρών, υπό τους όρους που έχουν τεθεί, και μόνο για καθήμενους. Ωστόσο, δεν επιτρέπεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και λειτουργίας τους, η μουσική στα καταστήματα αυτά. Για τη μετακίνηση σε κατάστημα εστίασης και καφέ θα χρησιμοποιείται ο κωδικός 6.

Από τη Δευτέρα του Πάσχα, η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετατίθεται στις 23:00 το βράδυ και τα καταστήματα εστίασης και τα καφέ θα πρέπει να κλείνουν το αργότερο στις 10:45 μμ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook