Ελληνικό Narcos: Η απολογία του γιατρού για τα 104 κιλά κοκαΐνης – Η δικαιολογία για την τραπεζική κάρτα

ελληνικό-narcos-η-απολογία-του-γιατρού-για-τ-1693752

Ολόκληρη την απολογία του γιατρού, που φέρεται ως αρχηγικό μέλος του κυκλώματος που κατηγορείται ότι εισήγαγε στη Θεσσαλονίκη 104 κιλά κοκαΐνης από τη λατινική Αμερική, φέρνει στο «φως» της δημοσιότητας το iΕidiseis.

Πρόκειται για όλα όσα είπε ο 68χρονος στην αρμόδια Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, χωρίς ωστόσο να πείσει – τουλάχιστον προς το παρόν – με τις εξηγήσεις του, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο γιατρός, ο οποίος έχει δημιουργήσει έναν «μύθο» γύρω από το όνομά του λόγω της εμπλοκής του σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις του παρελθόντος, υποστηρίζει ότι είναι αθώος και ότι η σχέση του με τους υπόλοιπους κατηγορουμένους ήταν αμιγώς φιλική.

Στην πιο κρίσιμη ερώτηση σε σχέση με το γιατί είχε στην κατοχή του τραπεζική κάρτα που ήταν στο όνομα του ενοικιαστή της επίμαχης αποθήκης στον Άγιο Αθανάσιο, απάντησε ότι το άτομο αυτό είναι φίλος του, είχε ένα σοβαρό ατύχημα κατά το παρελθόν και του είχε δώσει την κάρτα του για να κάνει κάποιες πληρωμές. Στη συνέχεια, όπως ισχυρίστηκε, η τραπεζική αυτή κάρτα ακυρώθηκε, με αποτέλεσμα να μην του τη ζητήσει ποτέ πίσω και εκείνος να την ξεχάσει στο τσαντάκι του μαζί με άλλες κάρτες.

Ακολουθεί η απολογία του:

«Αρνούμαι κατηγορηματικώς την οποιαδήποτε ανάμειξή μου στην ποσότητα ναρκωτικών που ευρέθη στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο…. Εξάλλου, είναι χαρακτηριστικό ότι στους χώρους της εταιρείας… στην οποία μάλιστα ετερόρρυθμος εταίρος με ποσοστό 3% τυγχάνει ο υιός μου, ουδέν το επιλήψιμο ανευρέθη, πολλώ δε μάλλον η οποιαδήποτε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών. Εγώ δε ο ίδιος διαμένω ακριβώς άνωθεν των γραφείων της εταιρείας σε αυτοτελή χώρο.

Η εταιρία είναι μια καθόλα νόμιμη εταιρεία με πραγματική δραστηριότητα και υψηλούς τζίρους, όπως εναργώς προκύπτει από τις φορολογικές της δηλώσεις και τις δηλώσεις απόδοσης ΦΠΑ που θα προσκομίσει ο υιός μου ως ετερόρρυθμος εταίρος αυτής.

Αναφορικά δε με την αποθήκη στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, παρατηρούνται τα εξής:

Δεν έχω μεταβεί ποτέ στην ανωτέρω αποθήκη, πράγμα που πιστοποιείται και από τις ίδιες τις διωκτικές αρχές. Παράλληλα, η εταιρεία… δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη αποθήκη, η οποία ευρίσκεται σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων από την έδρα της ανωτέρω εταιρείας. Συνεπώς, εγώ ο ίδιος δεν μπορούσα να έχω εικόνα του τι συνέβαινε σε μια απομακρυσμένη και άσχετη με εμένα αποθήκη. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι το αντικείμενο της εταιρίας είναι το χονδρικό εμπόριο απορρυπαντικών και ειδών ατομικής υγιεινής, αλλά ουδεμία σχέση έχει με τρόφιμα.

Η προσπάθεια σύνδεσής του προσώπου μου με την εν λόγω αποθήκη, παρά το γεγονός ότι ουδεμία ποσότητα ναρκωτικών βρέθηκε στην κατοχή μου, βασίζεται στο ότι ευρέθηκε κατά τον σωματικό μου έλεγχο μια τραπεζική κάρτα του…, ο οποίος φέρεται να είχε μισθώσει την επίμαχη αποθήκη ως διαχειριστής της εταιρείας…. Εντούτοις, η αλήθεια είναι ότι ο…, που, όπως αναφέρει και ο ίδιος προανακριτικά, ήταν άστεγος, είχε λάβει πριν χρόνια από εμένα στέγη και εργασία, με αποτέλεσμα να συναντιόμαστε συχνά και να διατηρούμε φιλική σχέση.

Ο… , εξαιτίας ενός σοβαρού ατυχήματος που είχε, περίπου τον Αύγουστο του 2022 μου είχε δώσει την κάρτα του προκειμένου να κάνω κάποιες πληρωμές, το διάστημα που δεν θα μπορούσε να μετακινηθεί με ευκολία. Εξ όσων γνωρίζω η εταιρεία του… έκλεισε στα τέλη Απριλίου 2023 (κάτι που φαίνεται και από μια απλή έρευνα στην ιστοσελίδα του ΓΕΜΗ) και για το λόγο αυτό προφανώς δεν μου τη ζήτησε πίσω, αφού πλέον είχε ακυρωθεί, και εγώ την είχα ξεχάσει στο τσαντάκι μου μαζί με άλλες κάρτες.

Αναφορικώς με τα χρήματα που ευρέθησαν κατά τον σωματικό μου έλεγχο (1090ευρώ), μου είχαν δοθεί από τα παιδιά μου, για να καλύπτω τις ανάγκες μου, καθόσον αναμένω την έκδοση της απόφασης για τη συνταξιοδότησή μου. Σημειωτέον ότι τα παιδιά μου έχουν πολύ καλή οικονομική κατάσταση, διότι πέραν της εργασίας τους ως ιδιωτικοί υπάλληλοι έχουν εισοδήματα από σημαντική ακίνητη περιουσία που τους είχαν αφήσει ο πατέρας μου και η μητέρα μου (…)

Περαιτέρω, οι συναντήσεις που είχα με άτομα, τα οποία κατελήφθησαν εντός της επίμαχης αποθήκης, δεν παρουσιάζουν τίποτα το ύποπτο, αφού γίνονταν με το φως της ημέρας, είτε στο χώρο που χρησιμοποιώ στην Παλαιοκόμης, είτε σε καφετέριες. Πρόκειται για φιλικές συναντήσεις που είχα με ανθρώπους που γνωρίζω εδώ και χρόνια, την ίδια περίοδο μάλιστα που συναντιόμουν, ενόψει και της συνταξιοδότησής μου με πολύ κόσμο. Ενδεικτικά, ο… είναι υδραυλικός – μάστορας, ο οποίος επί σειρά ετών έχει αναλάβει σχετικές εργασίες στο ακίνητο όπου στεγάζεται η εταιρία. Φιλική ήταν η σχέση μου και με τους…, οι δε ελάχιστες συναντήσεις που είχαμε, αφορούσαν φιλική συναναστροφή. Για τον υιό μου και τον… τονίζεται ότι εργάζονταν κανονικά στη εταιρία.

Εξάλλου, δεν υπάρχει ούτε μία καταγεγραμμένη συνομιλία που να αποδεικνύει κάτι το επιλήψιμο, αφού δεν έγινε τεχνική παρακολούθηση με άρση απορρήτου, ούτε υπήρχαν ύποπτες κινήσεις εκ μέρους μου. Περαιτέρω, δεν υφίσταται το παραμικρό στοιχείο ότι δήθεν οργάνωνα την αποστολή κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα, ούτε ότι δήθεν οργάνωνα τη μεταφορά και την παραλαβή της στην Ελλάδα, ούτε προφανώς ότι συντόνιζα και διηύθυνα οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο προς διακίνηση αυτής της ουσίας. Ακόμη πρέπει να σημειωθεί ότι οι όποιες συναντήσεις έλαβαν χώρα είτε στους χώρους της εταιρίας. είτε σε καφετέριες, μέρα – μεσημέρι, και πάντως χωρίς να περιγράφονται τυχόν μέτρα αντιπαρακολούθησης, τα οποία εγώ να έλαβα.

Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι ουδεμία εμπλοκή με διακίνηση ναρκωτικών έχω, ούτε φυσικά μετέχω σε ή διευθύνω οποιαδήποτε εγκληματική οργάνωση»

 

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook