Ελληνικό: Εγκαινίασαν πάλι μακέτες και είδαν βίντεο!

ελληνικό-εγκαινίασαν-πάλι-μακέτες-κα-1546321

Πήγαν πάλι να εγκαινιάσουν μακέτες και να δουν ακόμη μία φορά βίντεο, παρότι βρίσκονται ήδη τριάμισι χρόνια στην εξουσία. Ο λόγος για τη μάζωξη στο Ελληνικό, που βαπτίστηκε λόγω επικοινωνιακής ένδειας «επίσημα εγκαίνια της επένδυσης», στην οποία παρευρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την ομιλία του μάλιστα στην εκδήλωση -που κανείς δεν έχει ακόμη καταλάβει τι ακριβώς εγκαινίαζε- προσπάθησε να δικαιολογήσει την παρουσία του λέγοντας πως αυτή, εκτός από «πρόλογος της νέας εποχής», αποτελεί και μια «ώθηση στην πρόοδο αυτού του σπουδαίου έργου». Λόγια που κατέστησαν σε όλους όσοι ασχολήθηκαν με αυτό πως τίποτε άλλο δεν εγκαινιάστηκε παρά ακόμη ένα φορτίο προσδοκιών και ευχολογίων.

«Είκοσι επτά μήνες από την έναρξη των πρόδρομων εργασιών, όταν και πάλι βρέθηκα εδώ, διαπιστώνω με χαρά ότι ήδη το χρονοδιάγραμμα τηρείται, αλλά και ότι οι αλλαγές γύρω μας είναι εμφανείς. Και είμαι σίγουρος ότι η σημερινή εκδήλωση θα δώσει μία νέα ώθηση στην πρόοδο αυτού του σπουδαίου έργου», είπε ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός συνέχισε ισχυριζόμενος πως τα λόγια έγιναν πράξη και αντί για το σύνθημα για τις μπουλντόζες στο Ελληνικό «υπάρχει η χειροπιαστή πραγματικότητα».

Συνεχίζοντας περί συνθημάτων, φρόντισε πάντως να παραφράσει το γνωστό «το είπαμε και το κάναμε» σε «το είπαμε και το κάνουμε». Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις καθυστερήσεις και τις αλλαγές, ισχυρίστηκε ότι λύθηκαν τεράστια προβλήματα, «μεγαλύτερα και από αυτά που περιμέναμε», τα οποία για να αποτινάξει τις ευθύνες από πάνω του υπογράμμισε ότι τα κληρονόμησε η κυβέρνησή του.

Απένειμε δε και εύσημα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στον υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη, στον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση, στο Υπουργείο Οικονομικών και στον Χρήστο Σταϊκούρα, στο Υπουργείο Πολιτισμού και στη Λίνα Μενδώνη, αλλά και στη διοίκηση και στα στελέχη της εταιρίας Lamda Development.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε ακόμη μία φορά να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στο 2016, όταν, όπως σημείωσε, η κυβέρνηση του τότε αντί να λύνει εκκρεμότητες, δημιούργησε πολλές καινούργιες, πότε με το πρόσχημα της αναθεώρησης της σύμβασης και πότε συνθηκολογώντας με τη γραφειοκρατία.

Ο πρωθυπουργός συνέδεσε την επένδυση στο Ελληνικό με το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς, όπως είπε, πρόκειται για ένα έργο το οποίο ενώ χρηματοδοτείται αποκλειστικά με ιδιωτικά κεφάλαια, χωρίς ούτε ένα ευρώ του φορολογουμένου, δημιουργεί έναν πολύ σημαντικό συλλογικό πλούτο.

«Θα προσθέσει», συνέχισε, «υπολογίζεται, 2,4 μονάδες στο Εθνικό Προϊόν, θα εισφέρει στη διάρκεια της ζωής του πάνω από 14 δισεκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία, θα δημιουργήσει παραπάνω από 70.000 νέες θέσεις εργασίας, θα δώσει ώθηση σε δεκάδες κλάδους της ελληνικής παραγωγής, κατασκευές αλλά και υπηρεσίες.

Μιλάμε, λοιπόν, για ένα τεράστιο έργο με θετικές συνέπειες σε πολλά επίπεδα της οικονομικής και της κοινωνικής ζωής. Εύχομαι, λοιπόν, καλή δουλειά και γρήγορα αποτελέσματα σε αυτό το φιλόδοξο σχέδιο της ανάπλασης του Ελληνικού, για το καλό της Αθήνας, της Αττικής και ολόκληρης της χώρας».

Η εκδήλωση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός πήγε την εξαπάτηση για την επένδυση στο Ελληνικό σε άλλο επίπεδο. «Πρώτα εξαπάτησε τους πολίτες, όταν έλεγε προεκλογικά ότι οι μπουλντόζες θα μπουν στο Ελληνικό την πρώτη εβδομάδα της διακυβέρνησής του. Τρία χρόνια μετά ο κ. Μητσοτάκης κάνει σήμερα εγκαίνια -για δεύτερη φορά- της επένδυσης που θα ξεκινούσε το 2019 και ακόμα δεν έχει ξεκινήσει», τονίζεται στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Στην ίδια ανακοίνωση πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να απολογηθεί και για τον δικό του ρόλο, επιχειρεί να υπερασπιστεί τη δική του… συμμετοχή στην επένδυση που ακόμη δεν έχει ξεκινήσει, λέγοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεμπλοκάρει το έργο και είχε διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για τη βιώσιμη υλοποίησή του. Ταυτόχρονα καταγγέλλει πως αντί για την αναβάθμιση μιας τεράστιας έκτασης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και των κατοίκων της Αττικής συνολικά, το Ελληνικό εξελίσσεται αποκλειστικά σε μια υπόθεση real estate με πώληση οικοπέδων.

«Και στο Ελληνικό η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφήνει το στίγμα της. Αναποτελεσματικότητα, αναξιοπιστία και φιέστες στα όρια της γραφικότητας», καταλήγει η ανακοίνωση. Ειδική μνεία θα πρέπει ασφαλώς να γίνει και στην… προσέγγιση του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, αποδεικνύοντας ότι η πολιτική αμετροέπεια αποτελεί δομικό στοιχείο του, ισχυρίστηκε πως η επιτυχία του σχεδίου είναι συγκλονιστική και αποδεικνύει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στο όραμα της εταιρίας Lamda Development και στον Σπύρο Λάτση.

Πόσες φορές έχουν κάνει εγκαίνια;

Συνήθως οι τελετές εγκαινίων πραγματοποιούνται όταν ένα έργο ολοκληρώνεται και παραδίδεται στο κοινό. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να διοργανώσει εγκαίνια για την έναρξη των εργασιών!

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον Ιούλιο του 2020 ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισκεφτεί το εργοτάξιο του Ελληνικού, φορώντας κίτρινο γιλέκο και κράνος, και είχε εγκαινιάσει τις εργασίες κατεδάφισης πέντε κτιρίων στον χώρο του πρώην αεροδρομίου. Χθες, σε μία τελετή με δεκάδες προσκεκλημένους, ο κ. Μητσοτάκης κήρυξε την επίσημη έναρξη των εργασιών του κύριου μέρος της ανάπλασης του Ελληνικού.

Η κυβέρνηση έχει πάει την επικοινωνιακή πολιτική γύρω από τη συγκεκριμένη επένδυση σε άλλο επίπεδο…

newsbreak.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook