Eλληνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιούσαν οι Γκιουλενιστές σύμφωνα με Τουρκικά ΜΜΕ

eλληνικά-δίκτυα-κινητής-τηλεφωνίας-χρ-1147173

Ελληνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για τη μεταξύ τους επικοινωνία, φέρονται να χρησιμοποιούσαν στην Τουρκία μέλη του δικτύου FETO, του αυτοεξόριστου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα οι οπαδοί του Γκιουλέν χρησιμοποιούσαν ελληνικά δίκτυα για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους και την αποστολή μηνυμάτων, ενώ στις τηλεφωνικές συσκευές υπήρχαν εγκατεστημένα λογισμικά κρυπτογράφησης αλλά και εφαρμογές διαγραφής και επαναφοράς μηνυμάτων.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα τα στοιχεία αυτά προέκυψαν από έλεγχο σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας μελών της FETO που συνελήφθησαν από τις τουρκικές Αρχές.

Η χρήση ελληνικών δικτύων κινητής τηλεφωνίας, εφαρμόστηκε προκειμένου να υπάρχει ασφαλής επικοινωνία μεταξύ των γκιουλενιστών που κυκλοφορούν ελεύθεροι και εκείνων που διώκονται με ένταλμα σύλληψης.

Όπως αναφέρει το TRT Haber, το δίκτυο του Γκιουλέν, που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία, «προσπαθεί επίσης να διεισδύσει σε δημόσια ιδρύματα και οργανισμούς, ενώσεις και άλλες κοινότητες, συνεχίζοντας τις παράνομες δραστηριότητες του» παρά την απαγόρευση λειτουργίας των δομών του.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook