Έλληνας περιγράφει τις στιγμές τρόμου που έζησε στην Τουρκία, μετά τον σεισμό – Κατέρρευσε τμήμα ξενοδοχείου που έμενε

έλληνας-περιγράφει-τις-στιγμές-τρόμο-1623590

Σώθηκε από θαύμα ένας Έλληνας από το σεισμό στην Τουρκία, καθώς κατέρρευσε μέρος του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε.

Ο λόγος για τον Αλέξη Παπαδάτο, οποίος περιγράφει με απίστευτη ψυχραιμία στην εκπομπή Tlive πως κατάφερε και γλίτωσε από τα φονικά Ρίχτερ.

Βρίσκονταν στην πόλη Ισκεντερούν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού και την ώρα που χτύπησε ο Εγκέλαδος ήταν στο ξενοδοχείο. Ξύπνησε από τον σεισμό που, όπως είπε, είχε διάρκεια πάνω από ένα λεπτό. Προσπάθησε να βρει ένα σημείο να καλυφθεί και άρχισαν να πέφτουν σοβάδες από τους τοίχους, έγινε διακοπή ρεύματος όμως κατάφερε να βγει έξω.

Όταν αντίκρισε τον 20οροφο ξενοδοχείο που έμενε ένα μέρος του είχε κατεδαφιστεί, όπως και πολλά άλλα κτίρια.

«Αρχικά ήμουν στην πόλη του Ισκεντερούν που είναι πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού. Όλα έγιναν τα ξημερώματα. Ήμουν σε ξενοδοχείο 20 ορόφων και είχα έρθει στην Τουρκία για δουλειά. Έμενα στον 6ο όροφο, κοιμόμουν και ξύπνησα από το ταρακούνημα. Αρχικά έμεινα στο κρεβάτι μου γιατί λέω θα σταματήσει. Αλλά όσο περνούσε ο χρόνος και η κατάσταση γινόταν όλο και πιο δύσκολη και πήγα κάτω από ένα γραφείο».

Στην συνέχεια περιγράφει πως κατάφερε και γλίτωσε… «Έμεινα εκεί για ένα με ενάμισι λεπτό γιατί η κατάσταση δεν βελτιώνονταν μέχρι που κόπηκε το ρεύμα, έπεφταν σοβάδες από τους τοίχους. Όταν πέρασε από το ενάμισι λεπτό πήρα τα πράγματα μου και κατάφερα να κατεβώ κάτω.

Όταν βγήκα έξω συνειδητοποίησα ότι δύο κτίρια που ήταν του ξενοδοχείου δεξιά και αριστερά είχαν καταρρεύσει και στο τετράγωνο ήταν και άλλα κτίρια που είχαν πέσει. Δεν υπήρχε άλλος Ελληνας εδώ απ’ όσο ξέρω. Με το προξενείο που μίλησα μου είπαν ότι δεν έχουν εδώ κάποιον άλλον».

Δείτε (ΕΔΩ) στο 36ο λεπτό τι δήλωσε.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook