Έλληνας εξερευνητής ταξιδεύει στην Αρκτική για να καταγράψει την κλιματική αλλαγή

έλληνας-εξερευνητής-ταξιδεύει-στην-α-537707

Ο Μάριος Γιαννάκου και μία ομάδα έμπειρων εξερευνητών και κινηματογραφιστών, ξεκίνησαν το μακρύ ταξίδι τους προς την Αρκτική, με σκοπό να καταγράψουν και να ευαισθητοποιήσουν όλους εμάς απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και της ανθρώπινης δραστηριότητας σε αυτό το απομακρυσμένο – αλλά τόσο κρίσιμο – σημείο του πλανήτη μας, σημειώνει το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Η ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησαν τους πλέον φιλόδοξους στόχους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, με μείωση των εκπομπών CO2 κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030 και μηδενικούς ρύπους μέχρι το 2050.

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στηρίζει αυτήν την προσπάθεια και θα την παρακολουθεί βήμα-βήμα, προκειμένου να μεταφέρει σε πραγματικό χρόνο όσα καταγράφουν ο Μάριος και η ομάδα του στην Αρκτική!

Ο Μάριος Γιαννάκου είναι αθλητής υπεραποστάσεων και εξερευνητής. Ο Δραμινός υπεραθλητής έγινε ευρύτερα γνωστός, όταν κατέκτησε την κορυφή του Ολύμπου, κουβαλώντας στην πλάτη την νεαρή φίλη του με κινητικά προβλήματα, Ελευθερία Τόσιου, τον περασμένο Οκτώβρη.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook