Ελλάδα – Σουηδία 2-1: Πρώτη νίκη και ελπίδες πρόκρισης στο Μουντιάλ

ελλάδα-σουηδία-2-1-πρώτη-νίκη-και-ελπίδ-1279631

Η Ελλάδα νίκησε τη Σουηδία με 2-1 στο ΟΑΚΑ, πανηγύρισε το πρώτο τρίποντο στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 και ελπίζει ξανά ότι μπορεί να πάει στο Κατάρ.

Το παιχνίδι θα μπορούσε να αρχίσει τραγικά για την Εθνική, αλλά η μπάλα τελικά πήγε στο δοκάρι μετά το τρομερό σουτ του Σβάνμπεργκ στο 3′. Ήταν μια φάση που έδειχνε και το πώς είχαν μπει στον αγώνα οι δύο ομάδες, με τους Σκανδιναβούς να πιέζουν και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να αμύνεται. Σταδιακά, όμως, η κατάσταση άλλαξε. Χωρίς, φυσικά, αυτό να σημαίνει ότι η Ελλάδα… πάτησε τον αντίπαλό της. Σε καμία περίπτωση.

Απλά, σε σχέση με ό,τι είχαμε δει κόντρα στο Κόσοβο πριν λίγα 24ωρα, η Εθνική ομάδα είχε περισσότερη διάθεση. Περισσότερη ενέργεια. Και αν είχε και περισσότερη τύχη ή λιγότερη ατυχία, όπως θέλει το βλέπει ο καθένας, θα έμπαινε και μπροστά στο σκορ στο 28′ με τον Παυλίδη, αλλά ο Όλσεν έκανε μεγάλη επέμβαση στην καλύτερη ευκαιρία του ατιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Προς το τέλος του ημιχρόνου πάντως και συγκεκριμένα στο 45′ και στο 45’+1′ ήταν η σειρά των Σουηδών να πλησιάζουν ξανά στο γκολ, αλλά και στις δύο περιπτώσεις, αρχικά στον Σβάνμπεργκ και ένα λεπτό μετά στον Ίσακ, ο Βλαχοδήμος ήταν εκπληκτικός και κράτησε το 0-0. Αυτό παρέμεινε μέχρι και το 62ο λεπτό, όταν η Ελλάδα βρήκε τον τρόπο για να σκοράρει. Και τον βρήκε από την ωραία συνεργασία των Μπακασέτα – Δουβίκα και το πλασέ του πρώτου (1-0).

Αμέσως μετά ο Μπουχαλάκης είχε πολύ καλή ευκαιρία με κεφαλιά για το δεύτερο γκολ, ενώ στο 67′ η Σουηδία είχε το δεύτερο δοκάρι σε πλασέ του Κλάεσον. Φάση που δεν τρόμαξε, πάντως, την Εθνική ομάδα, η οποία λίγα λεπτά μετά πανηγύρισε το δεύτερο γκολ. Το έβαλε στο 74′ ο Παυλίδης από ασίστ του Τζόλη αλλά μέτρησε στο… 78′, αφού πρώτα εξετάστηκε το VAR.

Το 2-0 δεν έμεινε για πολύ όμως, αφού στο 80′ ο Κουάισον από κοντά, μετά την απόκρουση του Βλαχοδήμου σε σουτ του Φόρσμπεργκ, μείωσε σε 2-1. Σκορ που ήταν και το τελικό, με την Ελλάδα να παίρνει την πρώτη νίκη της στον όμιλο και να είναι στην 3η θέση και στο -3, πλέον, από τους Σκανδιναβούς.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Ζέκα, Τσιμίκας, Μπακασέτας, Παυλίδης (95′ Βρουσάι), Δουβίκας (71′ Τζόλης).

Σουηδία: Όλσεν, Γιόχανσον (77′ Κραφτ), Χελάντερ (88′ Ντάνιελσον), Λίντελεφ, Αουγκούστινσον, Όλσον, Σβάνμπεργκ (66′ Κουάισον), Κλάεσον (77′ Κάρλσον), Φόρσμπεργκ, Κουλουσέφσκι (88′ Τελίν), Ισάκ.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook