Έληξε η κατάληψη στις Βουκολιές – Πήγε τεχνικός να σπάσει την κλειδαριά, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε | Photos

έληξε-η-κατάληψη-στις-βουκολιές-πήγε-1105727

Έληξε η κατάληψη στο Γυμνάσιο  στις Βουκολιές που είχε ξεκινήσει νωρίτερα το πρωί, δείτε ΕΔΩ. Παρόλο που πήγε τεχνικός για να σπάσει την κλειδαριά και οι μαθητές αρχικά ήθελαν να συνεχιστεί η κατάληψη, εν τέλει κατόπιν συζήτησης οι μαθητές υποχώρησαν και άνοιξαν οι ίδιοι τις πόρτες.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου Πλατανιά, ο οποίος και έστειλε τεχνικό που θα κόψει την κλειδαριά, την οποία τοποθέτησαν οι καταληψίες στην πόρτα του σχολείου.

Νωρίτερα ο κ. Σαμαράς διευθυντής του Γυμνασίου Βουκουλιών δήλωσε στο zarpanews.gr:  «Για την κατάληψη αιφνιδιάστηκα, περίμενα όμως να υπάρξει αντίδραση γιατί υπήρχαν ήδη αντιδράσεις από γονείς και πριν ανοίξουν τα σχολεία τους κάλεσα να κάνουμε μια συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα. Έξι ώρα το απόγευμα ήρθα εγώ και ένας εκπρόσωπος τους, είπαν ότι δεν υπάρχει κορονοϊος, και η μάσκα δημιουργεί πρόβλημα και αναπνέουμε διοξείδιο του άνθρακα.

Δεν αιφνιδιάστηκα ότι θα υπήρχε μια αντίδραση, και χθες υπήρχε αντίδραση στον αγιασμό του σχολείου. Εμφανίστηκε η σημερινή κυρία που έκλεισε και το σχολείο, παρουσία του υφυπουργού Παιδείας του κ. Διγαλάκη και του Δημάρχου, των οποίων και επιτέθηκε φραστικά, του αντιδημάρχου, του εντεταλμένου συμβούλου, και από την μια έλεγε κότες τους γονείς που αφήνουν τα παιδιά τους να φορούν μάσκα και δεν αντιδρούν και από την άλλη πήγαινε εκεί στην αντιπροσωπεία των παιδιών και τους έλεγε βγάλτε τη μάσκα και τι είναι αυτά μη τα πιστεύετε. Αυτά τα απίστευτα.

Προσπάθησα και εγώ να την πάρω όσο πιο ανώδυνα γινόταν, γιατί θα ξεκινούσε ένας καβγάς μεταξύ των γονέων γιατί δεν μπορείς να πηγαίνεις και να τους φωνάζεις. Είναι μια μικρή ομάδα, πολύ μικρή των γονέων, σήμερα για παράδειγμα ήταν δύο το πρωί, τον έναν δεν τον ήξερα καν αν ήταν γονιός, πρώτη φορά τον έβλεπα, μπορεί να μην είχε ξαναεμφανιστεί στο σχολείο ή μπορεί να μην ήταν καν γονιός.

Έκανα μήνυση στην μητέρα πρώτον γιατί με απώθησε για να μην ανοίξω το σχολείο, να μην σπάσω το λουκέτο, σήμερα το πρωί 7:20. Αυτή διέδιδε ότι όλα αυτά είναι φήμες και δημιουργεί πρόβλημα.

Στην κατάληψη βρίσκονταν 150-160 παιδιά κάποια στιγμή ειδοποιήσαμε τους γονείς με sms κάποια ήρθαν, κάποια άλλα έφυγαν. Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων που επικοινώνησα δεν είχε γνώση του γεγονότος, δεν έχει πάρει καμιά απόφαση, δεν υποστηρίζει αυτή την πράξη.

zarpanews.gr

One thought on “Έληξε η κατάληψη στις Βουκολιές – Πήγε τεχνικός να σπάσει την κλειδαριά, αλλά τελικά δεν χρειάστηκε | Photos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook