Ελίνα Τζένγκο: Υποψήφια για κορυφαία ανερχόμενη αθλήτρια της Ευρώπης το 2022

ελίνα-τζένγκο-υποψήφια-για-κορυφαία-α-1539286

Μετά την επίσημη ψηφοφορία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για το βραβείο της κορυφαίας ανερχόμενης αθλήτριας για το 2022, η Ελίνα Τζένγκο βρίσκεται στην τελική τριάδα, διεκδικώντας ακόμα ένα τρόπαιο. Η νεαρή αθλήτρια, πρωταθλήτρια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών του Μονάχου στον ακοντισμό, είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς, αφού πέρα από το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατάφερα να πετύχει σπουδαίες επιδόσεις.

Με βολή -ατομικό ρεκόρ και νέο Πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών Κ23- στα 65,81μ. ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου. Η αθλήτρια του Κένταυρου ήταν πρωταγωνίστρια στην διοργάνωση της Γερμανίας και δικαιωματικά βρίσκεται στη λίστα με τις καλύτερες ανερχόμενες αθλήτριες της Ευρώπης.

Η Τζένγκο στη διάρκεια της χρονιάς έκανε οχτώ αγώνες με βολές πάνω από τα 60,00 μ., ενώ από αυτούς οι δυο ήταν πάνω από τα 65,00 μέτρα. Στην τελική τριάδα της σχετικής λίστας είναι ακόμη η άλτρια του ύψους Αντζέλικα Τόπιτς (Σερβία) και η επίσης άλτρια του ύψους Κάρμεν Μπρους (Εσθονία). Η κορυφαία ανερχόμενη αθλήτρια της Ευρώπης για το 2022 θα ανακοινωθεί στο Γκαλά της ΕΑ στο Ταλίν στις 22 Οκτωβρίου.

Η τελική τριάδα, όπως παρουσιάστηκε απο την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου:

 

Μετά τον τελικό και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, σε δηλώσεις της στην κάμερα της ΕΡΤ, είχε πει:

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, δεν ξέρω τι να πω. Χαίρομαι που συνεχίζεται η παράδοση στον ακοντισμό. Δεν ξέρω τι να πω. Το περίμενα πολύ σε αυτόν τον αγώνα, έκανα υπομονή όλη τη χρονιά. Ήξερα ότι θα βγει μια τόσο μεγάλη βολή και τα κατάφερα. Ευχαριστήθηκα πολύ την πρώτη βολή, ήταν σταθερή και ήξερα ότι θα με βάλει σίγουρα στην οκτάδα. Μετά χαλάρωσα και πίστευα ότι θα τα δώσω όλα, έτσι κι έκανα. Τσίριζα, φώναζα όταν έκανα την 65άρα βολή. Τη σκεφτόμουν όλη την ώρα, είμαι πολύ χαρούμενη».

Η ρίψη της Ελίνας Τζένγκο, που της χάρισε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook