Ελεύθερος ηλικιωμένος που κακοποίησε τον σκύλο του – «Τι κάνετε έτσι; Σκυλί είναι» είπε στους αστυνομικούς

ελεύθερος-ηλικιωμένος-που-κακοποίησ-1571008

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 70χρονος που έσερνε τη σκυλίτσα του δεμένη από το αυτοκίνητό του στην Πάτρα. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ενώπιον του ανακριτή ότι δεν είχε άλλο τρόπο προκειμένου να την μεταφέρει στο κτηνίατρο.

Στον 70χρονο απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα ενώ θα πρέπει να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα μία φορά το μήνα. Επιπλέον, ορίστηκε χρηματική εγγύηση 1.000 ευρώ και του απαγορεύτηκε η απόκτηση οποιουδήποτε ζώου στο μέλλον.

Την ίδια ώρα, ένα νέο σπίτι αναζητείται για το σκυλάκι που κακοποιήθηκε βάναυσα από τον 70χρονο.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η Αλεξάνδρα Δημοπούλου γνωστή για τη φιλοζωική της δράση, η σκυλίτσα που ονομάστηκε Έλενα και μένει προς το παρόν σπίτι της, αναρρώνει ενώ ήδη υπάρχουν αιτήματα από ανθρώπους που θέλουν να την υιοθετήσουν.

«Μακάρι να βρεθεί ένα Πατρινός, ένας καλός άνθρωπος να την πάρει μαζί του. Είναι ένα πάρα πολύ καλό σκυλάκι» αναφέρει χαρακτηριστικά.

‘Όπως εξηγεί, «ενημερωθήκαμε ότι κάποιος στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου μετέφερε μία σκυλίτσα έχοντάς την δέσει με σύρμα στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου. Πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 70 ετών που έσερνε τη σκυλίτσα περίπου για ενάμιση χιλιόμετρο. Ο δρόμος ήταν γεμάτος αίματα σε σημείο σοκαριστικό. Η κτηνίατρος μετά μου εξήγησαν ότι δεν είχε τρόπο να τα πλύνει. Ακόμα και την πρώτη μέρα που την έφερα σπίτι άφηνε παντού αίματα, είχε φοβερή αιμορραγία. Τα τέσσερα πόδια είναι σοβαρά τραυματισμένα και είναι δεμένα. Σε δύο από αυτά κάποια δάκτυλα έχουν συνθλιβεί και υπάρχει περίπτωση να ακρωτηριαστούν. Θα φανεί στην πορεία αυτό. Έχει ένα σοβαρό έγκαυμα στο στέρνο και ένα κομμάτι από το πηγούνι λείπει. Έχει και ένα τραυματισμό στα γεννητικά όργανα από το σύρσιμο που όμως δεν είναι σοβαρός».

Έπειτα προσθέτει ότι «Στην αρχή δεν γυρνούσε να κοιτάξει κανέναν. Ήταν ένα φοβισμένο πλάσμα που είχε σκυμμένο το κεφάλι. Μας ανησυχούσε που δεν έτρωγε τίποτα και δεν έπινε νερό. Επιπλέον δεν λειτουργούσαν οι βασικές της ανάγκες. Από χθες το απόγευμα με τη συμπεριφορά της να έχει αρχίσει να αλλάζει έδειχνε καλύτερα, άρχισε να χαλαρώνει. Τελικά έφαγε κιόλας και επανήλθαν και οι ανάγκες της. Αλλάζει σιγά σιγά η ψυχολογία της.

Είναι μία σκυλίτσα δύο ετών με φοβερή δύναμη, ένα ήσυχο πλάσμα. Ακόμα και με τις γάτες τα πάει καλά. Έχουμε μάθει, χωρίς να είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνει, ότι η πλευρά του 70χρονου θα ισχυριστεί ότι αντιμετωπίζει κάποιας μορφής άνοια. Εμείς θα το δούμε αντικειμενικά. Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό με σύρσιμο ζώου από οχήματα στην Ελλάδα. Υπάρχει μια κακή νοοτροπία ότι δεν πειράζει να μεταφέρουμε ένα ζώο με αυτό τον τρόπο, ότι ίσως το ζώο αξίζει λιγότερο από αντικείμενο. Όταν τον ρώτησαν σοκαρισμένοι οι αστυνομικοί γιατί το έκανε αυτό, απάντησε: «Τι κάνετε έτσι; Σκυλί ήταν»».

thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook