Ελεύθερο ή πρόσθιο: Με πιο στυλ κολύμβησης καίμε περισσότερες θερμίδες

ελεύθερο-ή-πρόσθιο-με-πιο-στυλ-κολύμβη-581272

Οι θερμίδες που καίμε όταν κολυμπάμε εξαρτώνται από το βάρος του σώματος, το στυλ κολύμβησης και φυσικά τον χρόνο που κολυμπάμε.

Όσον αφορά το στυλ κολύμβησης που θα προτιμήσουμε η επιλογή εξαρτάται από τις ικανότητές μας και τις τεχνικές δυσκολίες του κάθε στυλ αλλά και από το σωματότυπό μας. Το ελεύθερο λόγου χάρη, είναι σχετικά εύκολο στυλ και μπορεί να γίνει από τον καθένα, ακόμη και αν έχει παραπανίσια κιλά ή είναι έγκυος.

Από την άλλη μεριά και το ύπτιο είναι κατάλληλο για όλους, κυρίως για τους αρχάριους και όσους δυσκολεύονται να συγχρονίσουν την αναπνοή τους. Επίσης συνιστάται σε όσους υποφέρουν από ενοχλήσεις στη μέση.

Το πρόσθιο είναι κάπως πιο τεχνικό στυλ που απαιτεί καλό συγχρονισμό ανάμεσα στα χέρια και τα πόδια. Ωστόσο το πιο απαιτητικό από όλα τα στυλ είναι η πεταλούδα, επειδή χρειάζεται καλή τεχνική, καλή φυσική κατάσταση και συντονισμό των κινήσεων. Καλό είναι να αποφεύγεται από όσους έχουν ενοχλήσεις στη μέση ή πολλά περιττά κιλά.

Είναι λογικό πάντως να σκεφτούμε ότι όσο πιο απαιτητικό είναι το στυλ κολύμβησης τόσο περισσότερες θερμίδες καίμε επιλέγοντάς το. Ας δούμε τους αριθμούς:

Με μισή ώρα κολύμπι σε ελεύθερο στυλ ή σε ύπτιο ένα άτομο που ζυγίζει 70 κιλά θα κάψει περίπου 150 θερμίδες. Με μισή ώρα πρόσθιο το ίδιο άτομο θα κάψει σχεδόν 200, ενώ με μισή ώρα πεταλούδα θα τις υπερβεί (210 θερμίδες).

Όποιο στυλ και αν επιλέξουμε το βέβαιο είναι ότι θα αποκομίσουμε τα οφέλη της κολύμβησης όπως η τόνωση όλου του μυϊκού συστήματος λόγω της αντίστασης του νερού, αλλά και το αίσθημα χαλάρωσης λόγω της επαφής με το υγρό στοιχείο.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι η κολύμβηση είναι ιδανική καρδιοαναπνευστική άσκηση και κατάλληλη επιλογή για όσους έχουν περιορισμένο εύρος κινήσεων στην ξηρά (υπέρβαροι, άτομα με αρθρίτιδα, παθήσεις της σπονδυλικής στήλης), ενώ είναι ιδιαίτερα ασφαλής επειδή λόγω της άνωσης ελαχιστοποιείται η πιθανότητα τραυματισμού και κακώσεων.

Πηγή: ygeiamou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook