Ελευθέριος Βενιζέλος: Συνελήφθησαν δύο 18χρονοι για εισαγωγή ναρκωτικών

ελευθέριος-βενιζέλος-συνελήφθησαν-δ-1121093

Συνελήφθησαν, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, δύο 18χρονοι από το Ισραήλ, με την κατηγορία της εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο αλλοδαποί, που αφίχθηκαν στην Ελλάδα, προερχόμενοι από το Τελ Αβίβ, μετέφεραν μέσα σε τέσσερις βαλίτσες, ποσότητα Khat, βάρους 97,5 κιλών, η οποία και κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Tι Είναι τo Ναρκωτικό Khat;

Προφέρεται Χατ και είναι μια διεγερτική ουσία που προέρχεται από το Catha edulis, ένα θάμνο που φύεται στην ανατολική Αφρική και τη νότια Αραβία. Τα φύλλα του είναι λεπτά, γυαλιστερά και μυρίζουν έντονα, ωστόσο η επίδραση τους μειώνεται όταν ξεραθούν και γι΄αυτό είναι σύνηθες να καταναλώνεται τρεις με τέσσερις ημέρες μετά το κόψιμο. Σε ορισμένες χώρες όπως ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία η διακίνηση του είναι ελεγχόμενη, ενώ σε άλλες χώρες όπως η Αιθιοπία, το Τζιμπουτί και η Υεμένη, η παραγωγή, η πώληση και η κατανάλωση του είναι νόμιμες, όπως και σε άλλες μουσουλμανικές χώρες που το αλκοόλ απαγορεύεται βάση νόμου ή θρησκείας.

Πιο απλά το Χατ είναι κάτι σαν τη φυσική κοκαΐνη, αρκεί να είναι «φρέσκο». Ουσιαστικά παίρνεις τα φύλλα του, τα κόβεις κομματάκια και τα βάζεις στο στόμα σου. Τα κρατάς εκεί για αρκετή ώρα μέχρι να αρχίσουν να απελευθερώνουν χυμούς -κάτι που μπορεί να κρατήσει και μια ώρα. Η τιμή του κυμαίνεται στα 30 ευρώ/ματσάκι των 100 γραμμαρίων.

Πηγή: cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook