Ελένη Ζερβουδάκη: Με μοριοδότηση του χρόνου οι θέσεις στους παιδικούς σταθμούς στα Χανιά

ελένη-ζερβουδάκη-με-μοριοδότηση-του-χ-958550

Την πρόθεση του Δήμου Χανίων να πραγματοποιήσει με μοριοδότηση την κατανομή των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς την επόμενη σεζόν ξεκαθάρισε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας και πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ, Ελένη Ζερβουδάκη, μιλώντας στον SUPER FM 89.6 και στον Δημήτρη Παππά.

Έτσι, φέτος ήταν η τελευταία χρονιά που πολλοί γονείς αναγκάστηκαν να «κατασκηνώσουν» από τη νύχτα για να καταφέρουν να μπει το παιδί τους σε κάποιον παιδικό σταθμό (δείτε ΕΔΩ).

Η κα Ζερβουδάκη μίλησε και για την κλήρωση των 4 θέσεων σε παιδικούς σταθμούς των Χανίων:

«Τον Σεπτέμβριο, όταν έγιναν οι τοποθετήσεις των νηπίων, όσοι κατείχαν τα voucher μπήκαν χωρίς μοριοδότηση, αλλά με αναμονή. Έτσι, ούτε τώρα μπορεί να γίνει τοποθέτηση με μοριοδότηση.

Οι θέσεις προέκυψαν γιατί οι γονείς είτε δεν στέλνουν τα παιδιά του, είτε αυτά δεν προσαρμόστηκαν και τα απέσυραν. Πάντα μένουν αδιάθετες θέσεις, όχι όμως αριθμός αρκετός για τις ανάγκες των ωφελουμένων. Θα μείνουν αναγκαστικά μερικές οικογένειες έξω, δεν μπορούν να καλυφθούν όλοι.»

Όσον αφορά το πλάνο για την επόμενη χρονιά, ενημέρωσε οτι «οι γονείς θα κάνουν τις δηλώσεις τους με βάση τους παιδικούς σταθμούς που προτιμούν. Θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν 2-3 σταθμούς που τους εξυπηρετούν και με βάση τα μόρια θα φανεί αν θα μπει ή όχι το παιδί τους. Δεν υπάρχει σε εμάς η λογική του φίλου, του συγγενή, αλλά όλα γίνονται καθαρά με βάση τη μοριοδότηση.»

zarpanews.gr

One thought on “Ελένη Ζερβουδάκη: Με μοριοδότηση του χρόνου οι θέσεις στους παιδικούς σταθμούς στα Χανιά

  1. ο δημος χανιων ομολογει ότι και του χρονου θα μεινουν εξω παιδια από τους παιδικους ( εισαγωγή με μοριοδοτηση κατά σειρα και προφανως όχι ολων) και η κυρια αντιδήμαρχος χαμογελάει περηφανη και ευχαριστημενη.

    Δημαρχε ασχολήσου με τις χρηματαποστολες και τα κουβούκλια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook