Ελένη Γιακουμάκη: «Για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Χανίων κλινικές, τμήματα και εξοπλισμός που σώζουν ζωές»

ελένη-γιακουμάκη-για-πρώτη-φορά-στο-ν-878213

Για τα πεπραγμένα στο χώρο του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τόσο όσον αφορά στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου Χανίων «Άγιος Γεώργιος», όσο και σε θέματα της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, μίλησε μεταξύ άλλων στο δελτίο Ειδήσεων της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης η Υποδιοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Ελένη Γιακουμάκη.

Η κα Γιακουμάκη, μιλώντας για τη σημερινή εικόνα του Νοσοκομείου Χανίων, στάθηκε κυρίως στην αναβάθμιση του νοσηλευτικού ιδρύματος σε υποδομές, προσωπικό, αλλά και είδη βασικού ιατρικού εξοπλισμού, χάρις στη βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, για την επίλυση προβλημάτων που ταλάνιζαν χρόνια το χώρο.

Στη συνέχεια η Υποδιοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας επεσήμανε την σημερινή πλήρη ανάπτυξη κλινικών και τμημάτων, που ουδέποτε υπήρχαν από την ίδρυση του νοσοκομείου (τμήμα πυρηνικής ιατρικής, αιμοδυναμικό τμήμα κλπ), αλλά και τον εφοδιασμό νέου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Ενίσχυση καθοριστικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών (πχ εξειδικευμένες εξετάσεις) στους πολίτες, χάρις σε χρήματα από το Επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης.

Η κα Γιακουμάκη αναφέρθηκε επίσης στη «ραχοκοκκαλιά» του νοσοκομείου, το ανθρώπινο δυναμικό, και στις προσλήψεις που έγιναν για την πληρέστερη στελέχωσή του, όπως επίσης και στην ενίσχυση πολλών κέντρων υγείας του Νομού με ειδικότητες και υπηρεσίες, που ουδέποτε υπήρχαν, αλλά και με την προσθήκη νέων μηχανημάτων.

Τέλος η κα Γιακουμάκη, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα άμεσα σχέδια για την περαιτέρω αναβάθμιση του Νοσοκομείου Χανίων, όπως η προμήθεια εξοπλισμού, μέσω διαγωνισμών, ενώ κλείνοντας μίλησε και για το εγχείρημα δημιουργίας Νέου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του Πλατανιά, του οποίου η μελέτη και ο φάκελος έχουν κατατεθεί για αξιολόγηση στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Κρήτης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook