Έλαιο αργκάν: Τα μοναδικά οφέλη του για τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια

έλαιο-αργκάν-τα-μοναδικά-οφέλη-του-για-1310132

Το έλαιο αργκάν προέρχεται από τους καρπούς του δέντρου argania spinosa και αποτελεί πραγματικό ελιξίριο ομορφιάς λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε λιπαρά οξέα που μειώνουν τη φλεγμονή και τους ερεθισμούς της επιδερμίδας.

Είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη Ε, γνωστή για την αντιοξειδωτική δράση της.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε 100% οργανικό έλαιο αργκάν χωρίς νερό, αλκοόλ, συντηρητικά ή πρόσθετα χημικά.

Δείτε στις παρακάτω εικόνες πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το έλαιο αργκάν:

Φυσική ενίσχυση των μαλλιών

Λίγες σταγόνες αρκούν για να περιποιηθείτε τα ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά, καθώς τα λιπαρά οξέα που περιέχει «κλειδώνουν» την υγρασία στο θύλακα της τρίχας. Παράλληλα, καταπολεμά το φριζάρισμα και ενυδατώνει τα ξηρά μαλλιά, ενώ δίνει εξαιρετική λάμψη. Τα λιπαρά οξέα μειώνουν τη φλεγμονή που προκαλείται από ξηρότητα στο τριχωτό της κεφαλής. Βοηθά επίσης στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης που σχετίζεται με τον ερεθισμό και τη φλεγμονή του τριχωτού της κεφαλής.

Καταπραϋντική μάσκα μαλλιών

Αν το τριχωτό του κεφαλιού σας είναι ξηρό, δοκιμάστε μία μάσκα μαλλιών με έλαιο αργκάν. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες Α, C και Ε, που θα φροντίσουν την επιδερμίδα σας. Θα περιποιηθεί και θα ενυδατώνει βαθιά την τρίχα, χαρίζοντας λεία μαλλιά με μεταξένια υφή.

Ενισχύστε τη μαλακτική κρέμα μαλλιών

Εάν τα μαλλιά σας είναι ξηρά, εύθραυστα ή μπερδεμένα, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγες σταγόνες έλαιο αργκάν στη μαλακτική κρέμα που χρησιμοποιείτε. Τα λιπαρά οξέα που περιέχει θα χαρίσουν όμορφη υφή στα μαλλιά σας, ενώ οι βιταμίνες θα τα κάνουν πιο υγιή, τρέφοντας την τρίχα.

Σώμα

Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Θρέφει, ενυδατώνει, συσφίγγει, αναδομεί και προλαμβάνει την πρόωρη γήρανση. Εφαρμόστε το σαν κρέμα νυκτός στο πρόσωπο, τον λαιμό και το στήθος.

Νύχια

Συνδυάστε έλαιο αργκάν με χυμό λεμονιού και εφαρμόστε σε κατεστραμμένα και σπασμένα νύχια κάνοντας απαλό μασάζ. Θα τα αναδομήσει και θα τα δυναμώσει.

onmed.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook