«Ελάφια – ζόμπι»: Η ασθένεια που εξαπλώνεται στις ΗΠΑ – Μπορεί να απειλήσει και τους ανθρώπους

Προσβάλλει πληθυσμούς ελαφιών στις ΗΠΑ και έχει ήδη εξαπλωθεί σε 26 πολιτείες με τους επιστήμονες να προειδοποιούν πως ακόμα δεν υπάρχει τρόπος για να καταπολεμηθεί.

Ο λόγος για την ασθένεια «zombie deer», μια θανατηφόρα και μεταδοτική νευρολογική διαταραχή των ελαφιών που θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή ακόμη και για τον άνθρωπο, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

Όπως δήλωσε ο Dr Michael Osterholm στον Independent, «θα μπορούσαμε να έχουμε μετάδοση σε ανθρώπους ή να έχουμε περιστατικά που ακόμη δεν γνωρίζουμε».

Αναφορικά με το πόσο μεταδοτική θα μπορούσε να είναι η ασθένεια, σε αντίθεση με την ασθένεια των τρελών αγελάδων, εδώ υπάρχει αντίκτυπος στους μυς, επομένως εντοπίζεται σε μεγαλύτερο βαθμό στο κρέας που καταναλώνεται, καθώς το μαγείρεμα δεν μπορεί να την αποτρέψει, σύμφωνα με τον Osterholm.

Ο Osterholm πρόσθεσε ότι για να αποφύγει το κοινό την επαφή και κατανάλωση με το μολυσμένο κρέας, θα πρέπει να γνωρίζει κανείς σε ποιες περιοχές κυνηγάει και αν υπάρχουν κρούσματα εκεί.

Σημειώνεται ότι η ονομασία της ασθένειας είναι καθαρά περιγραφική, θέλοντας να περιγράψει την παράλυση μυών που προκαλεί.

Πηγή: altsantiri.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ