«Ελ. Βενιζέλος»: Συγκλονίζει επιβάτης στην πτήση θρίλερ της Emirates – Τι συνέβαινε στην καμπίνα του αεροσκάφους

ελ-βενιζέλος-συγκλονίζει-επιβάτης-1563831

«Καταλαβαίναμε ότι το αεροσκάφος ακολουθούσε μια τρελή πορεία»: Με αυτά τα λόγια επιβάτης της πτήσης της Emirates που επέστρεψε χθες στην Αθήνα ενώ κατευθυνόταν προς τη Νέα Υόρκη, δίνει το στίγμα, όσων εκτυλίχθηκαν στην καμπίνα του αεροσκάφους τις ώρες που το θρίλερ ήταν σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι δύο πτήσεις της Emirates, με προορισμό τη Νέα Υόρκη και το Ντουμπάι, εξελίχθηκαν σε θρίλερ καθώς – σύμφωνα με πληροφορία από τη CIA – υπήρχε ύποπτο άτομο αραβικής καταγωγής σε πτήση της εταιρείας. Οι ελληνικές Αρχές ωστόσο λίγο μετά τα μεσάνυχτα ανακοίνωσαν πως δεν εντοπίστηκε ύποπτο άτομο ή οτιδήποτε άλλο στα δύο αεροσκάφη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

«Γυρνάμε στην Αθήνα»

Ο Γιάννης Σπυριδάκης – επιβάτης της πτήσης ΕΚ209 – περιέγραψε τα όσα εκτυλίχθηκαν στο αεροσκάφος της Emirates. Πέταγαν πάνω από την Ιταλία, όταν τους ανακοινώθηκε ότι επιστρέφουν στην Αθήνα. Στην αρχή, όπως είπε ο κ. Σπυριδάκης στο Open, οι επιβάτες πίστευαν πως δεν είχαν ακούσει καλά την ανακοίνωση γιατί έγινε από τον πιλότο. Στη συνέχεια όμως το προσωπικό του αεροπλάνου τους ενημέρωσε ότι όντως γυρνάνε στην Αθήνα, γιατί οι επιβάτες ξεκίνησαν να ρωτάνε επίμονα. Αρχικά το προσωπικό δεν έλεγε τον λόγο επιστροφής και μετά από πίεση των επιβατών τους είπαν ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τον εναέριο χώρο της Γαλλίας.

«Δεν είδαμε τα F16»

Σχετικά με το αν διέκρινε τα F-16 να συνοδεύουν το αεροσκάφος ο κ. Σπυριδάκης απάντησε: «Οχι, λόγω και της περασμένης ώρας δεν φαινόταν τίποτα, ήταν πολύ δύσκολο κάποιος να αντιληφθεί ότι υπήρχε συνοδεία. Κάποια στιγμή καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Φανταστείτε ότι μέχρι και το ίντερνετ που κάποιοι είχαμε πληρώσει για την πτήση, απλά διακόπηκε. Δεν είχαμε ούτε πρόσβαση στο ίντερνετ στο αεροσκάφος».

«Ιδιαίτερη αναστάτωση δεν υπήρξε, εννοώ να συνοδεύεται από φωνές, λιποθυμίες ή οτιδήποτε, απλά σίγουρα άρχισε να υπάρχει ένα κλίμα περίεργο μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους, όλοι αναρωτιόμασταν τι συνέβη», ανέφερε ο κ. Σπυριδάκης, σχετικά για το αν υπήρξε αναστάτωση στο αεροσκάφος.

«Καταλαβαίναμε ότι το αεροσκάφος ακολουθούσε μια τρελή πορεία»

«Εμείς επειδή είχαμε μόνιτορ στην πτήση, μπορούσαμε να δούμε όλη την πορεία του αεροπλάνου και καταλαβαίναμε ότι ακολούθησε μία τρελή πορεία μέχρι να φτάσουμε στην Αθήνα», σημείωσε.

«Ανακοινώθηκε ότι θα γίνει η αποβίβαση των επιβατών, μόνο όσων επιβιβάστηκαν από την Αθήνα, γιατί το αεροπλάνο είχε έρθει από Ντουμπάι στην αρχή. Υπήρχαν αυτοκίνητα της ασφάλειας του αεροδρομίου, υπήρχαν και κάποια της αστυνομίας, αλλά ήταν πολύ ομαλή η μετάβαση μας από το αεροσκάφος στο λεωφορείο. Μας ξαναέγινε έλεγχος στα διαβατήρια και στα προσωπικά μας αντικείμενα και στις αποσκευές», τόνισε ο κ. Σπυριδάκης.

«Καθαρή εικόνα είχαμε, όταν αποκτήσαμε πρόσβαση στο internet»

Σε ερώτηση για το αν αντιλήφθηκε ότι κάποια στιγμή το αεροσκάφος αδειάζει καύσιμα, επισήμανε ότι: «Αυτό το αντιλήφθηκαν περισσότερο αυτοί που καθόντουσαν στα παράθυρα, εγώ που καθόμουν στη μέση του αεροσκάφους δεν μπορούσα να έχω εικόνα από τα φτερά».

«Καθαρή εικόνα του περιστατικού είχαμε όταν προσγειωθήκαμε και είχαμε πλέον ίντερνετ. Μέσω των social media καταλάβαμε τι είχε συμβεί. Μας ανέφεραν αρχικά ότι θα πετάξουμε με την επόμενη πτήση δηλαδή σήμερα (11/11) στις 8 η ώρα το απόγευμα, αλλά χθες αργά, μας ανακοίνωσαν ότι θα φύγουμε με την πτήση των 5:20», ανέφερε ο επιβάτης της πτήσης της Emirates.

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook