Ελ Σαλβαδόρ: Επίσημο νόμισμα το bitcoin – Πως θα γίνονται οι συναλλαγές

ελ-σαλβαδόρ-επίσημο-νόμισμα-το-bitcoin-πως-643045

Επίσημο νόμισμα (μαζί με το δολάριο) έγινε πλέον το bitcoin στο Ελ Σαλβαδόρ, κάνοντας την χώρα την πρώτη που εισάγει κρυπτονόμισμα στις επίσημες συναλλαγές της. Η κίνηση αυτή, που η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει από τον Ιούνιο, δίχασε τους πολίτες και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Συγκεκριμένα, ο Ναγίμπ Μπουκέλε, ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, ανακοίνωσε πως από 07 Σεπτεμβρίου, οι επιχειρήσεις της χώρας θα είναι υποχρεωμένες όπου είναι δυνατόν να κάνουν δεκτά κατά την πληρωμή, τα ψηφιακά νομίσματα.

Σημειώνεται οι πολίτες του Ελ Σαλαβαδόρ θα αναγκαστούν να κατεβάσουν μια εφαρμογή, που θα λειτουργεί ως ψηφιακό πορτοφόλι. Μάλιστα, η κυβέρνηση μαζί με το ηλεκτρονικό πορτοφόλι θα δωρίζει στους πολίτες 30 δολάρια.

Την ίδια ώρα, περισσότερα από 200 ΑΤΜ που θα εγκατασταθούν σε όλη τη χώρα θα επιτρέψουν τη μετατροπή των δολαρίων σε Bitcoin.

Πολίτες στο Σαν Σαλβαδόρ διαμαρτύρονταν, καθώς θεωρούν πως η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας. Παράλληλα, πολλοί είναι αυτοί που ανησυχούν για τη σταθερότητα του νομίσματος, σημειώνει το BBC.

Σημειώνεται πως ο Μπουκέλε με ένα tweet σημείωσε πως η χώρα του κατάφερε να εξασφαλίσει 200 bitcoins, ενώ λίγο αργότερα σημείωσε πως προστέθηκαν άλλα 400.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook