Εκτός ελέγχου ο κορονοϊός με τη σφραγίδα του ΕΟΔΥ – Δείτε την «ανατροπή» μέσα από χάρτες

εκτός-ελέγχου-ο-κορονοϊός-με-τη-σφραγί-1312736

Δεν έχει προηγούμενο η μεγάλη διασπορά του κορονοϊού – Τι μας δείχνουν οι χάρτες του ΕΟΔΥ

Με μελανά χρώματα περιγράφουν οι ειδικοί την κατάσταση με τον κορονοϊό στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ αν συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς τότε όσα θα ζήσουμε θα είναι δραματικά.

Αυτό περιέγραψε μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαιωάννου, ο οποίος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ είπε ότι το φορτίο στα λύματα της Θεσσαλονίκης, έχει ξεπεράσει τις υψηλότερες τιμές του τρίτου κύματος, και πως «βρισκόμαστε σε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο. Τώρα αποτυπώνεται η κινητικότητα των εορτών του Αγίου Δημητρίου με τη διασπορά στη κοινότητα να είναι πολύ μεγάλη».

Δεν είναι όμως μόνο η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα που βουλιάζουν στα κρούσματα.

Το ίδιο συμβαίνει στην Κεντρική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στην Αττική και σε δεκάδες νησιά.

Η χώρα βυθίζεται στον κορονοϊό, οι «κόκκινοι» δείκτες και οι προβλέψεις που τρομάζουν

Στο θέμα αναφέρθηκε η Βάνα Παπαευαγγέλου τονίζοντας ότι «σημαντικά αυξητικές τάσεις σημειώνονται και σε άλλες περιοχές, πέραν από την Βόρεια, την Κεντρική και τη Δυτική Ελλάδα, σε περιοχές της Νότιας Ελλάδας όπως είναι η Πελοπόννησος, η Κρήτη αλλά και αρκετά νησιά μας», ενώ έδωσε και στοιχεία αποτυπώνοντας με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την σημερινή κατάσταση.

-Ενώ ο εβδομαδιαίος αριθμός εργαστηριακών τεστ έχει παραμείνει σταθερός καθ’ όλο τον μήνα Οκτώβριο, περίπου δηλαδή, στο 1,3 με 1,4 εκατομμύρια εργαστηριακών τεστ την εβδομάδα, το ποσοστό θετικότητας έχει αυξηθεί σταδιακά και σταθερά, έχει σχεδόν διπλασιαστεί από το 1,09, από το 1,1 στις αρχές του μήνα, στο 1,96 την προηγούμενη εβδομάδα.

-Στο ίδιο χρονικό διάστημα διπλασιάστηκε και ο δείκτης θετικότητος των αυτοδιαγνωστικών τεστ. Η επέκταση του τέταρτου επιδημικού κύματος σε όλη την επικράτεια είναι εμφανής.

-Η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι σημαντική, ιδιαίτερα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.Οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί κατά 35% τις τελευταίες δυο βδομάδες με τον κυλιόμενο μέσο όρο των νέων εισαγωγών του επταημέρου να φτάνει στις 300 εισαγωγές την μέρα.

-Σήμερα υπολογίζεται ότι περίπου έχουμε 3.000 ασθενείς που νοσηλεύονται στην χώρα μας λόγω κορονοϊού.

-Το 70% των νοσηλευόμενων ασθενών είναι ηλικίας άνω των 55 ετών. Και τις τελευταίες δυο εβδομάδες αυξήθηκε, τόσο ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών, που έχει ξεπεράσει πλέον του 400.

– Ο αριθμός των θανάτων έδειξε σημαντική επιδείνωση με αύξηση της τάξης του 19%.

Πώς λοιπόν μεταφράζονται τα παραπάνω από τους χάρτες του ΕΟΔΥ.

Δείτε πώς ήταν η Ελλάδα στις 6/10/21 και πως είναι στις 6/11/21

Όπως φαίνεται από τους παραπάνω χάρτες πλέον όλη η Ελλάδα όπως είναι «κόκκινη» με περιοχές όπως την Λέσβο την Κοζάνη και την Κέρκυρα να έχουν αύξηση (σε βάθος 7ημέρου ανά 100.000) 245%, 183% και 164%.

Τέλος με τα μέτρα να είναι αμφίβολο αν θα φρενάρουν τον ιό, η προσοχή όλων είναι πότε θα επιδεινωθεί η κατάσταση και πως θα αντιδράσει η κυβέρνηση με τους λοιμωξιολόγους να πιέζουν για σκληρές αποφάσεις και τον Ηλία Μόσιαλο να ζητάει: «Στην περίπτωση που οι «κόκκινες γραμμές» ξεπεραστούν, θα πρέπει να υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων – ποινών αλλά και υποχρεωτική χρήση μάσκας».

Σε κάθε περίπτωση ανέφερε ότι «δεν πάμε στο lockdown αμέσως» καθώς πρόκειται για το έσχατο μέτρο που μπορεί να πάρει μια χώρα αυτή τη στιγμή. «Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε εκεί αν κάνουμε σωστά αυτά που πρέπει τις επόμενες ημέρες».

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook