Έκθεση αφισών για την Επανάσταση του 1821 στα Χανιά

έκθεση-αφισών-για-την-επανάσταση-του-1821-1199403

Στο πλαίσιο των εορτασμών των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ, η Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη / Τμήμα Χανίων και η Επιτροπή Π.Ε. Χανίων «ΧΑΝΙΑ 1821 – 2021», με την υποστήριξη του ΕΟΤ, διοργανώνουν την έκθεση με τίτλο «ΕΛΛΑΔΑ.

Ταξιδεύοντας…» και περιεχόμενο επιλεγμένες αφίσες του ΕΟΤ από τη δημιουργία του

Οργανισμού μέχρι και το 2009. Οι προσπάθειες τουριστικής προβολής της Ελλάδας άρχισαν το 1926, και επισήμως, με τη μέριμνα του Ελευθερίου Βενιζέλου, το 1929 συγκροτήθηκε το Ελληνικό Γραφείο Τουρισμού, το οποίο την επόμενη χρονιά μετονομάστηκε σε Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).

Η 1η αφίσα τουριστικής προβολής της Ελλάδας κυκλοφόρησε το 1929 και απεικονίζει τα Προπύλαια της Ακρόπολης. Η φωτογραφία είναι της διάσημης φωτογράφου Nelly’s.

Ο Λευτέρης Λαμπράκης, συλλέκτης αφισών διαφόρων θεματικών, έχει στην κατοχή του αφίσες του ΕΟΤ, που καλύπτουν τα χρόνια από το 1926 – οι πρώτες καταχωρήσεις- έως και το 2009, έτος που ο ΕΟΤ άρχισε να χρησιμοποιεί πια για την προβολή του τα σύγχρονα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αφίσες είναι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος. Εκτός του γεγονότος ότι πολλές από αυτές τις έχουν φιλοτεχνήσει καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης, όπως είναι ο Μόραλης, ο Βασιλείου και άλλοι, ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός της αλλαγής, μέσα στο χρόνο, της αισθητικής των αφισών και, κατ’ επέκταση, της διαφορετικής ματιάς που υιοθετείται για την προβολή της Ελλάδας.

Η έκθεση, σε επιμέλεια Λευτέρη Λαμπράκη και Μαρίας Μιχελογιάννη, θα πραγματοποιηθεί στο ΚΑΜ από την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021 έως και την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021. Ώρες Λειτουργίας: 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ. & 7.00 μ.μ. – 11.00 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook