Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στα Χανιά για τον κορονοϊό: Μάσκες παντού, ακύρωση όλων των εκδηλώσεων

έκτακτα-περιοριστικά-μέτρα-στα-χανιά-1029599

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, αποφάσισε η κυβέρνηση μετά τη ραγδαία άνοδο των κρουσμάτων και τις εικόνες συνωστισμού και έλλειψης συμμόρφωσης στα μέτρα.

Η συγκεκριμένη απόφαση έχει ισχύ από τις 6 τα πρωί της Τρίτης 25 Αυγούστου, έως τις 06:00 την επόμενη Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη χρήση μασκών και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους, την απαγόρευση κάθε είδους εκδήλωσης και τον περιορισμό των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στα Χανιά, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με δεδομένη τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρη την Π.Ε. Χανίων:

  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Υπενθυμίζεται ότι ισχύει η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 7 ημέρες από ώρα 06:00 της Τρίτης 25-08-2020, έως και ώρα 06:00 της Τρίτης 01-09-2020.

31 thoughts on “Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στα Χανιά για τον κορονοϊό: Μάσκες παντού, ακύρωση όλων των εκδηλώσεων

  1. Γιατί δε μας λέτε τα αληθινά νούμερα ρε ψεύτες? Μήπως δεν υπάρχουν και απλά φέρεστε εκδικητικά για τα γλέντια που έστησαν ορισμένοι?

  2. Το Σάββατο πήγα λιμάνι, χαμός ο ενας πάνω στον άλλο….
    Μυαλό δεν βάλαμε, τώρα κινδυνεύει να κλείσει οριστικά η σαιζόν πρόωρα και να χάσουν χιλιάδες Χανιώτες τη δουλειά τους…..
    Τόσο δύσκολο ήταν να σεβαστούν τα μέτρα;
    Αλλά είπαμε » εμάς επαε ιός δε μασέ πιάνει,τουτανα είναι παραμύθια»

    1. η σεζον θα κλεισει γιατι ανοιξαν τα συνορα χωρις ελεγχο επι τοπου.και επειδη λες για λιμανι και κοσμο απλα σου αναφερω οτι ο τουριστας ερχεται για να κανει βολτα, να περασει καλα κλπ. δεν ερχεται για να κλειστει στο δωματιο του, αυτο θα επρεπε να το ξερεις και νομιζω το ηξεραν οι αρμοδιοι.
      προχειρότητες και αντιφατικα μετρα διχως συνοχη. το περπατημα στο λιμανι ειναι μεγαλυτερο θεμα απο τον συνωστισμο στα ΜΜΜ? οι 8 ΜΕΘ επιπλεον που ειε υποσχεθει ο κικιλιας στα ΧΑΝΙΑ ποτε θα ανοιξουν?

  3. παλευει η λογικη με τη βλακεια….
    σε καμια 15 μερες που θα χαιρετησουν 2-3 χανιωτες τα ξαναλεμε. Ο ιος αυτος αγαπαει τα μαθηματικα και την στατιστικη… στους 100 που θα αρρωστησουν θα φυγουν οι 2…
    και ειπαμε δεν χρειαζεται να προσεχετε για εσας… τον Οριζοντα που ασχολειται με παιδακια που εχουν καρκινο στα Χανια τον εχετε ακουσει; επειδη λοιπον υπαρχουν παιδακια στα Χανια που παλευουν με τον καρκινο προξεχετε για αυτα…

    και θα σας δωθει ευκαιρια για επανασταση και ανυπακοη στο μελλον…

    1. Λες βλακειες. Παγκόσμια η θνησιμότητα είναι μικρότερη του 0,01% και αφορα σε βεβαρυμένα περιστατικά, σε ηπελήλικες με βεβαρυμένη υγεία λόγω πολυφαρμακίας, σε ανοσοκατεσταλμένους και σε αυτούς που νοσούν από κάτι και δεν το γνωρίζουν. Η κοινή γρίπη ΄εχει μεγαλύτερη θνησιμότητα. Αλλα έτσι ήταν παντα και έτσι θα είναι στη Γη. Αν δεν κατανοείς ατην κοινή λογική ή α δε σαρεσει ο πλανήτης (καθότι έτσι λειτουγεί εδώ) αμε στον επόμενο.
      Τωρα, γιατί εδά τους έπιασε τέτοια λύσα να κλειδώσουν όλες τις ελευθερίες του κοσμάκη, αυτό θα έπρεπε να σε απασχολεί.
      Πιστεύεις οτι μ@λακία σου πούνε. Είδες ρε σευ πουθενά πτώματα; Πέρα από τις βλακείες που σε ποτίζουνε για…περιστατικά. Πανδημία ρε άσχετε σημαίνει πτώματα παντού. Αυτό που περνάμε δεν είναι καν επιδημία, για να μάθεις και κάτι.
      Ξαναλέω. Η κοινή γρίπη είχε πάντα και έχει μεγαλύτερη θνησιμότητα. Αν είσαι υγιής δεν καταλαβείνεις τίποτε.
      Ξεκόλλα.

      1. Αγαπητέ Γιώργη,
        μάλλον εσύ δεν είσαι καλά ενημερωμένος.
        Μέχρι τον Ιουνιο, δηλ. στα μέσα του έτους, οι θάνατοι από τον κοροναιό ξεπέρασαν το μέγιστο των θανάτων της κοινής γρίπης που έχει καταγραφεί σε παγκόσμια κλίμακα.
        Και έπεται συνέχεια μέχρι τέλος του έτους …
        … επίσης σε παραπέμπω στο προηγούμενο σχόλιό μου και …
        … καλό βράδυ.

        1. Ποιο θανατοι από κορωνοιο μωρε; Τι κάθεσαι μωρε και πιστευεις;
          Αλήθινά πιστευεις ότι κάθονται και kάνουν 3 μερες PCR τεστ στον καθένα που σου γράφουνε;
          Ότι η PCR είναι ότι πιο εξιοπιστο έχουμε σαν τεστ (τα λιπά είναι κορπες και μόνο για το θεαθηναι) και μάλιστα μας διδει 80% ψευδή αποτελέσματα στο είπανε:
          Oti η PCR μεγενθύνει βασικά οτινάναι από τμήματα γεν υλικού κατά το δοκούν, στο είπανε;
          Το γεγονός οτι τον ιο αυτό τον εχουμε ΟΛΟΙ μας φυσιολογικά στο γεν υλικό μας στο είπανε;
          Το γεγονός ότι το μισό σου DNA είναι viral στο είπανε;
          Μη γράφεις παπαριές.
          Σας Βιολόγος που δουλεύω PCR ξέρω κάτι παραπάνω.
          Άστο!

    2. Με όλο το σεβασμό σε αυτά τα παιδιά, πάντοτε υπήρχαν. Και εσείς θα γνωρίζετε καλύτερα πώς και από μια απλή γρίπη κινδυνεύουν! Προφανώς τα παιδιά αυτά και όσοι ασχολούνται πρέπει να προσέχουν περισσότερο. Αυτό δεν δικαιολογεί όλο αυτό!

  4. Βρε αμέ στο διάολο με τις μάσκες σας σας έχω βαρεθεί. Θα μπω καραντίνα μόνος μου και καφέ σπίτι μου σιγά μην βγαίνω να πάω έξω σαν τη μαϊμού με τη μάσκα. Ευκαιρία για οικονομία. Δείτε το the flue του 2013 και θα καταλάβετε ότι το ξέρανε από πρίν.

  5. Δεν ξερω τι ειναι πιο τρομακτικο.
    Το τι μας επιβαλλουν ή το οτι δεχομαστε αμασητο οτι μας επιβαλλουν.
    Ξυπνατε ζωα! Ξυπνατε πριν ειναι πολυ αργα!

  6. Αγαπητοί ανώνυμοι επιστήμονες
    Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και όλοι αναζητούμε την καλύτερη ενημέρωση παρακαλώ να γράφετε επώνυμα .
    Δεν επιτρέπεται να φοράτε μάσκες και να ζητάτε από εμάς να μην τις βάζουμε !

      1. Αγαπητέ κ . Γεώργιε Χ’παναγή του Νικολάου
        Να χαίρεσαι τον τρόπο σου , τις γνώσεις σου και προπαντός την επιστημονική σου κατάρτιση !
        Παρακαλώ όμως να διευκρινήσεις ποιόν θεωρείς ζώο .
        Αυτόν που ακούει τους γιατρούς , στους οποίους όλοι τρέχουμε για εμάς και τους δικούς μας ή αυτόν που καταστρέφει τον εαυτό του και όποιον άλλο μπορεί ;

        1. Εντάξει. είσαι πιο ζωο απ΄οτι σου γράει ο άλλος παραπάνω.
          Ρε χαμένε, δεν ξέρεις ότι οι γιατροί που προσκυνάς λαδώνονται;
          Ρε ζωο δίποδο, δεν άκουσες ότι λάδωσαν όλα τα μμε ώστε να σε ταίζουν σανό και εσύ να κοπρίζεις από το στόμα κάθε φορά που να να ξεστομίσεις τις e-παπαριές σου;
          Θα σου έγραφα και άλλα. αλλά δε σου αξίζει παρά μια μούντζα για τη δουλοπρέπεια σου.
          Και πρόσεξε ρε γέρο, μηυ σκίσεις κάνα καλτσόν προστατεύοντας τον διπλανό με τη μάσκα που σου είπανε ότι προστατεύει από τη φοβερή πανδημία που έχει στρώσει και την πόλη σου πτώματα.
          Ου να μου χαθείς, ζωο ε ζωο

          1. Μοσχοκούζουλε Νικος Λ
            Την οικογένεια , τους φίλους και όλους αυτούς που ανέχονται την συμπεριφορά σου , προστατεύουν αυτοί που ακολουθούν τα μέτρα προστασίας .
            Βγάλε και την μάσκα του θρασύδειλου δούλου για να μάθω από ποιόν έχω την τιμή να υβρίζομαι !
            Θα σε συμβούλευα επίσης πριν ξανανοίξεις τον βόθρο σου να μάθεις για ποιόν γράφεις και τι γράφεις .

  7. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΕΧΝΗ,
    ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΒΛΕΠΩ ΣΤΗΝ ΧΑΝΙΟΛΟΥΠΟΛΗ ΑΠΟ ΜΥΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΥΦΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΓΝΩΣΗ ΔΙΑΛΑΛΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΡΟΝΙΟΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ…
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΙ:
    «ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ»
    ΑΝ ΜΠΡΕ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΣΤΑ ΜΕΣΚΛΑ, ΣΤΟ ΚΑΤΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΟΥΚΟΛΙΕΣ.
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΨΕΚΑΣΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ…

  8. ο Τζιμης Πανουσες,ας ειναι καλα οπου ειναι ελεγε
    κακγκελα καγκελα παντου και τα μυαλα στα καγκελα του αόρατου εχθρου
    τωρα θα το κανουμε ,μασκες μασκες παντου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook