Έκτακτες συναντήσεις σε Συρία και Τουρκία για τον Βλάντιμιρ Πούτιν

Εκτάκτως στη Συρία έφτασε σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο τον Βλαντιμίρ Πούτιν υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ στη ρωσική στρατιωτική βάση της χώρας. Ακολούθως οι δύο άνδρες μετέβησαν οδικώς στο σημείο όπου θα έχουν τις συζητήσεις. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ρωσικής προεδρίας, Ντιμίτρι Πεσκόφ, ο Πούτιν είπε στον Άσαντ ότι τα «σημάδια μιας ειρηνικής ζωής είναι ορατά με γυμνό μάτι στους δρόμους της Δαμασκού». Είναι η πρώτη επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στη Συρία μετά το 2017.

«Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατευθύνθηκε από το αεροδρόμιο στο κέντρο διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας, περνώντας από τους δρόμους της Δαμασκού», επισήμανε ο εκπρόσωπος του Ρώσου πρόεδρου. «Στο κέντρο διοίκησης τον Πούτιν υποδέχθηκε ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Άσαντ», δήλωσε ο Πεσκόφ , προσθέτοντας ότι «οι ηγέτες των δύο χωρών άκουσαν τις εισηγήσεις των στρατιωτικών για την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορες περιοχές της χώρας».
Κατά την διάρκεια των συνομιλιών ο Σύρος πρόεδρος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Ρωσία και τους Ρώσους στρατιωτικούς για την βοήθεια τους στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και την αποκατάσταση της ειρήνης στην Συρία. «Ο Άσαντ εξέφρασε τις θερμές του ευχές στον Πούτιν και τον ρωσικό λαό για την εορτή των Χριστουγέννων», δήλωσε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι κατά την διάρκεια της παραμονής του προέδρου Πούτιν στην Συρία έχει προγραμματισθεί σειρά επισκέψεων σε μερικές μονάδες.

«Κατά την διάρκεια των συνομιλιών με τον Άσαντ, ο Πούτιν επεσήμανε ότι τώρα μπορούμε με βεβαιότητα να διαπιστώσουμε ότι έχουμε διανύσει μια τεράστια απόσταση στον δρόμο προς την ανασύσταση του συριακού κράτους και την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ