Έκρηξη στα Γρεβενά: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, με εγκαύματα σε όλο του το σώμα, ο 28χρονος τραυματίας

Ο εργαζόμενος σε μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης ο 28χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά από την έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα ξυλείας, στους Μαυραναίους Γρεβενών.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Παπανικολάου παρέλαβαν τον 28χρονο που έφτασε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, περίπου στις 18.30, τον μετέφεραν στην ειδική μονάδα εγκαυμάτων και αμέσως μπήκε στο χειρουργείο.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr η διευθύντρια της Κλινικής Πλαστικής Χειρουργικής και μονάδας Εγκαυμάτων του «Παπανικολάου», Σοφία Παπαδοπούλου, αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν ο 28χρονος να έχει υποστεί ένα πολύ μεγάλο θερμικό φορτίο, να έχει έγκαυμα σε πολύ μεγάλη έκταση και σε πολύ μεγάλο βάθος. Επίσης, ο τραυματίας εισέπνευσε καπνό οπότε έχει υποστεί και εσωτερικά εγκαύματα.

«Οδηγήθηκε στο χειρουργείο και έγιναν οι πρώτες ενέργειες που γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Θα νοσηλεύεται στην μονάδα εγκαυμάτων διασωληνωμένος, με την υποστήριξη όλων των λειτουργιών και η κατάστασή του είναι κρίσιμη», τόνισε η κα. Παπαδοπούλου.

Σημειώνεται ότι από την έκρηξη ο 28χρονος υπέστη εγκαύματα σε όλο του το σώμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ