Έκρηξη πολυτελούς ξενοδοχείου στην Κούβα: Υπέκυψε στα τραύματά της 44χρονη – Στους 47 οι νεκροί

έκρηξη-πολυτελούς-ξενοδοχείου-στην-κ-1466574

Σαραντατετράχρονη υπέκυψε χθες στα τραύματά της στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, αυξάνοντας στους 47 νεκρούς τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της έκρηξης που κατέστρεψε πολυτελές ξενοδοχείο στην Κούβα στις αρχές του Μαΐου.

«Με λύπη μας σας ενημερώνουμε ότι τις τελευταίες ώρες η Βανέσα Σέρα Σούρις, 44 ετών, πέθανε. Νοσηλευόταν σε πολύ σοβαρή κατάσταση», συνόψισε σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας της Κούβας.

Την 6η Μαΐου, έκρηξη αερίου διέλυσε τέσσερις ορόφους του ξενοδοχείου Saratoga, στο κέντρο της πρωτεύουσας της νήσου της Καραϊβικής.

Το δυστύχημα είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 47 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 99. Ένα από τα πρόσωπα που τραυματίστηκαν συνεχίζει να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Το Saratoga, νεοκλασικό στην παλιά πόλη, παρέμενε κλειστό για δύο χρόνια λόγω της πανδημίας κι ανακαινιζόταν ενόψει της επαναλειτουργίας του όταν έγινε η καταστροφή. Ήταν διεθνώς γνωστό καθώς είχε υποδεχθεί τα προηγούμενα χρόνια διάφορες διασημότητες, από τον Μικ Τζάγκερ ως τη Μπιγιονσέ και τη Μαντόνα.

Το κτίριο, που ανεγέρθηκε το 1880 για να στεγάσει εμπορικά καταστήματα, μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 1993 κι έγινε πέντε αστέρων το 2005.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook