Έκρηξη λαϊκισμού για τα υπέροχα κηροπήγια του Κυριάκου

έκρηξη-λαϊκισμού-για-τα-υπέροχα-κηροπ-1403297

Μάλλον δεν μας αξίζει ένας τέτοιος πρωθυπουργός

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, παρότι χτυπημένος από τον κορονοϊό, αντί να βρίσκεται ανάσκελα στο κρεβάτι του, έκανε την υπέρβαση και διάβασε ολόκληρο διάγγελμα, προκειμένου να ανακουφίσει τον λαό του.

Φρόντισέ μάλιστα στη συγκεκριμένη τηλεοπτική του εμφάνιση να πλαισιώνεται από ένα υπέροχο έργο τέχνης: Τα πολυτελέστερα κηροπήγια που έχουν καταγραφεί σε ελληνικό έδαφος τους τελευταίους αιώνες. Δίνοντας έτσι ένα σαφές σήμα ελπίδας και καλαισθησίας στον λαό του, όπως είχαν κάνει στο παρελθόν άλλοι μεγάλοι ηγέτες. Από τον Ραμσή, μέχρι τον Λουδοβίκο.

Δυστυχώς, αυτή η υπέροχη έμπνευση του ηγέτη μας, δεν έγινε αντιληπτή.Τα δύο πανάκριβα κηροπήγια, έργα της Βάνας Ξένου, γλύπτριας και ζωγράφου, αξίας 16.000-20.000 ευρώ που κοσμούσαν τον χώρο την ώρα του «διαγγέλματος» και δίπλα στη βιβλιοθήκη του σπιτιού του πρωθυπουργού, θεωρήθηκαν από το πόπολο ότι είναι μπατόν του σκι, καθώς ο πρωθυπουργός είναι λάτρης του αθλήματος! Για τέτοια μιζέρια μιλάμε!

Όταν όμως έγινε γνωστό ότι τα συγκεκριμένα αντικείμενα ήταν τα πανάκριβα κηροπήγια, πραγματικά κοσμήματα τέχνης, άρχισε το ρεσιτάλ του λαϊκισμού. Γεγονός φυσικά που ο ηγέτης μας είχε διαβλέψει, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά κατά την διάρκεια του διαγγέλματος του, «ήδη ακούω τις κραυγές του λαϊκισμού».

«Εάν μου δώσει τα κηροπήγια, ξεχρεώνω το στεγαστικό μου δάνειο 15 χρόνια νωρίτερα. Κύριε @PrimeministerGR καμιά βοήθεια;» έγραψε χρήστης του twitter, το οποίο πήρε φωτιά από σχόλια που επικεντρώνουν στην αντίφαση των «πενιχρών» κατά τους λαϊκιστές μέτρων για τον κόσμο με τα πανάκριβα κηροπήγια του σπιτιού του πρωθυπουργού.

«Κατευθείαν να κρίνετε τα κηροπήγια των 16.000 ευρώ. Του ανθρώπου μπορεί να του κόψανε το ρεύμα και ήθελε να επενδύσει σε ανανεώσιμες πηγές…» έγραψε ένας άλλος χρήστης, ενώ ένας τρίτος σημείωσε: «Το ετήσιο εισόδημα ενός καθηγητή με 17 χρόνια υπηρεσία με δύο παιδιά και μεταπτυχιακό, λιγότερο απ’ τα μανουάλια-κηροπήγια του Κούλη. Λαϊκίζω, ε;»

«20.000 € κοστίζουν τα κηροπήγια δίπλα στη βιβλιοθήκη του εργασιομανή πρωθυπουργού που ευτυχώς δεν ζει με 800 € και εύχεται να μη χρειαστεί ποτέ να ζήσει» σημείωσε ένας άλλος.

Για τέτοιο κατάντημα μιλάμε.

Δεν φτάνει που ο πρωθυπουργός δίνει την ευκαιρία στον Έλληνα να ζήσει ως μεγιστάνας, καθότι πλέον με 30.000 € οικογενειακό εισόδημα θεωρείσαι «προύχοντας», ενώ οι λογαριασμοί ρεύματος ενός Έλληνα μικρομεσαίου θυμίζουν λογαριασμό του Αμπράμοβιτς, αυτός ο λαός δεν μπόρεσε ούτε να εκτιμήσει αυτή την γενναιόδωρη ενέργεια του Κυριάκου: Να μοιραστεί απλόχερα αυτό το πανάκριβο έργο τέχνης, με τον λαό του.

Πραγματικά αναρωτιέμαι εάν μας αξίζει ένας πρωθυπουργός της εμβέλειας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook