Εκπλήξεις και ανακατατάξεις στην κορυφή της βαθμολογίας στον 5ο γύρο του Σκακιστικού Τουρνουά Παλαιόχωρας

εκπλήξεις-και-ανακατατάξεις-στην-κορ-1255898

Μία πολύ μαχητική μέρα ήταν η χτεσινή του 5 ου γύρου, με έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον αλλά και πολλές εκπλήξεις στα αποτελέσματα που είχαν και Χανιώτικο ενδιαφέρον. Ο Σπύρος Ναούμ για άλλη μια φορά σηκώνει ψηλά το Χανιώτικο σκάκι προσθέτοντας ακόμη μια μεγάλη επιτυχία στη σκακιστική του πορεία με τη νίκη του επί του Ιταλού GM Basso Per Luigi 2561.

Διανύουμε πλέον το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος στο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά της Παλαιόχωρας και το ενδιαφέρον εντείνεται όλο και περισσότερο. Οι αγώνες αποκτούν μεγαλύτερη βαθμολογική σημασία και οι μάχες στην σκακιέρα ανάβουν. Αυτό γίνεται ξεκάθαρο και στη βαθμολογία όπου ενώ τη χθεσινή μέρα είχαμε εννέα παίκτες να ισοβαθμούν στην κορυφή, μετά τον 5 ο γύρο μόνο οι δύο κατόρθωσαν να παραμείνουν ψηλά.

Ο Μολδαβός GM Hamitevici Vl. με τη νίκη του επί του Νο 2 των αγώνων, του Ουκρανού GM Bednarskiy και ο IM Σταμάτης Κούρκουλος είναι οι δύο παίκτες που με τους 4,5 βαθμούς σε 5 αγώνες μοιράζονται την κορυφή της βαθμολογίας. Ένα γκρουπ 13 παικτών ακολουθεί με 4 βαθμούς περιμένοντας το στραβοπάτημα των πρωτοπόρων, αλλά δείχνοντας παράλληλα και το πόσο εύθραυστη μπορεί να είναι η βαθμολογία μέχρι το τέλος.

Στις γυναίκες η IM Maltsevskaya Aleksandra (Πολωνία 2378) είναι στην πρώτη θέση με 4 βαθμούς και μισό βαθμό παρακάτω είναι η WIM Demchenko Svitlana ( Καναδάς 2122), που εντυπωσιάζει με τα αποτελέσματά της επί πολύ ισχυρότερων αντιπάλων και βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 3,5 βαθμούς, ενώ στην 3 η θέση είναι η Irina Boulmaga (Ρουμανία 2394).

Να τονίσουμε την εντυπωσιακή πορεία δύο νεαρών παικτών: του 13χρονου Γεωργιάδη Αναστάσιου και του επίσης 13χρονου Vingris Mikelis (Λετονία) που έχουν εξαιρετική πορεία επί πολύ ισχυρότερων αντιπάλων κερδίζοντας μέχρι τώρα πάνω από 110

μονάδες ΕΛΟ ο καθένας τους.

Στο 2 ο όμιλο ο Θεόφιλος Συμεωνίδης ήταν ο κερδισμένος της ημέρας, ο οποίος με τη νίκη του στο ντέρμπυ κορυφής είναι μόνος πρώτος στη βαθμολογία έχοντας το απόλυτο με 5 στα 5! Στη 2η θέση με μισό βαθμό λιγότερο ισοβαθμούν ο Θάνος Μαυρίδης, Μπεμπής Επαμεινώνδας Αλέξανδρος, Καβούνης Γιώργος, και Κόντος Νικόλαος.

Στη γυναικεία κατάταξη προηγείται η Μαριλένα Παπαδοπούλου, 2 η η Bilczewska Olga (Πολωνία) και 3 η η Μπαλάσκα Ελένη Σοφία.

Σε αντίθεση με τους αγώνες ο καιρός έχει κοπάσει και τα 1.000 και πλέον άτομα που βρίσκονται στην Παλαιόχωρα απολαμβάνουν τις «σκακιστικές» τους διακοπές. Το τουρνουά της Παλαιόχωρας έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια τη δυναμική του αθλητικού τουρισμού στον τόπο μας, πράγμα που αναγνωρίστηκε επίσημα από τον ΕΟΤ, με την ευγενική υποστήριξη στην διοργάνωση, ως την σημαντικότερη που διεξάγεται.

Χτες Πέμπτη ήταν προγραμματισμένο να γίνει το μεταμεσονύκτιο τουρνουά μπλιτς και σήμερα Παρασκευή βραδιά με Κρητικούς χορούς.

Διοργανωτές των αγώνων είναι ο Δήμος Καντάνου Σελίνου με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ και συνδιοργανωτή την Π.Ε. Χανίων. Το τουρνουά είναι υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α. και την ευγενική υποστήριξη του Ε.Ο.Τ.

Οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά στις 6 μμ. και υπάρχει ζωντανή μετάδοσή τους, μέσω του διαδικτύου.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook