Εκπλήξεις και ανακατατάξεις στην κορυφή της βαθμολογίας στην ομαδική δοκιμασία του Σκακιστικού Τουρνουά Παλαιόχωρας

εκπλήξεις-και-ανακατατάξεις-στην-κορ-1491574

Πολλές φορές το γράφουμε μεταφορικά ότι γέμισε η Παλαιόχωρα σκακιέρες αλλά χτες ήταν στην κυριολεξία γεμάτη! Η χτεσινή μέρα ήταν μέρα διεξαγωγής του ομαδικού τουρνουά γρήγορου σκακιού, μία εκδήλωση που όλοι περιμένουν και επισκιάζει κάθε άλλη δραστηριότητα. Πάνω από 200 παίκτες δήλωσαν συμμετοχή σε μία εκδήλωση που ξεκίνησε στις 11 το βράδυ και ολοκληρώθηκε στις 3:30 το πρωί!

Ο κεντρικός δρόμος της Παλαιόχωρας, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση γέμισε κυριολεκτικά από σκακιέρες και αυτό που επικρατούσε ήταν το κέφι, η διασκέδαση, σε συνδυασμό με άφθονη τσικουδιά και απόλυτο χαλάρωμα από τους παίκτες. Αυτές οι εκδηλώσεις όπως και η χορευτική βραδιά σήμερα και γενικότερα η

κρητική φιλοξενία, είναι στοιχεία που δείχνουν τη δυναμική του αθλητικού τουρισμού στον τόπο μας, κάτι που ο Δήμος Καντάνου Σελίνου προσπαθεί με κάθε ενέργειά του να εξυψώσει.

Αυτό είναι που αναγνωρίστηκε επίσημα από τον ΕΟΤ, με την ευγενική υποστήριξη που παρέχει στη διοργάνωση, αναγνωρίζοντάς την ως τη σημαντικότερη που διεξάγεται.

Αγωνιστικά τώρα στο κυρίως μέρος του τουρνουά ο Μολδαβός GM Hamitevici Vladimir κέρδισε στο ντέρμπυ κορυφής τον Σταμάτη Κούρκουλο και είναι μόνος πρώτος στη βαθμολογία με 5,5 βαθμούς σε έξι αγώνες.

Στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν με μισό βαθμό παρακάτω τέσσερις παίκτες και είναι ο GM Stremavicius Titas (Λιθουανία 2532), ο FM David Zakarian (Αρμενία 2300), o GM Meshkovs Nikita ( Λετονία 2535), και ο GM Ali Marandi (Τουρκία 2561).

Στις γυναίκες δεν είχαμε αλλαγές τη χτεσινή μέρα και η βαθμολογία παραμένει η ίδια με την IM Maltsevskaya Aleksandra (Πολωνία 2378) να προηγείται με 4 βαθμούς και μισό βαθμό παρακάτω είναι η WIM Demchenko Svitlana ( Καναδάς 2122) και η Irina Boulmaga (Ρουμανία 2394).

Στο 2 ο όμιλο ο Θεόφιλος Συμεωνίδης ξεπέρασε άλλο ένα εμπόδιο και συνεχίζει απτόητος την ξέφρενη πορεία του έχοντας το απόλυτο σκορ με 6 βαθμούς σε 6 αγώνες. Μόνος στη 2 η θέση είναι ο Θάνος Μαυρίδης με 5,5 βαθμούς. Σίγουρα ο σημερινός αγώνας των δύο πρωτοπόρων θα είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την τελική κατάταξη. Στην 3 η θέση με 5 βαθμούς ισοβαθμούν ο Γιάννης Κόλλιας, ο Schlee Ulrich, o Αντωνιάδης Αναστάσιος και η Μπαλάσκα Ελένη Σοφία η οποία είναι και πρώτη στη γυναικεία κατάταξη. Στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν η Παπαδοπούλου Μαριλένα, η Πάσογλου Νικολέτα η Bilczewska Olga, η Χατζηπαναγιώτου Ασημένια και η Καλλιώρα Δέσποινα.

Διοργανωτές των αγώνων είναι ο Δήμος Καντάνου Σελίνου με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ και συνδιοργανωτή την Π.Ε. Χανίων. Το τουρνουά είναι υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Α. και την ευγενική υποστήριξη του Ε.Ο.Τ.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook