Εκπληκτικά πλάνα της NASA: Πώς φαίνεται η Γη από το διάστημα

εκπληκτικά-πλάνα-της-nasa-πώς-φαίνεται-η-γ-1568193

Οι πρώτες εντυπωσιακές εικόνες του πλανήτη μας από το σκάφoς «Artemis» που εκτόξευσε χθες η NASA κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Η ιστορική αποστολή «Artemis Ι» πέταξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, μετά από μήνες αναμονής. Το γεγονός-ορόσημο έδωσε το έναυσμα για ένα ταξίδι που θα στείλει ένα μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο γύρω από το φεγγάρι, ανοίγοντας τον δρόμο στη NASA να επιστρέψει αστροναύτες στη σεληνιακή επιφάνεια για πρώτη φορά μετά από μισό αιώνα.

 

Η ΝΑSA μάς υπενθύμισε πόσο μικροί είμαστε εμείς και ο πλανήτης μας μπροστά στο αχανές σύμπαν, αλλά και πόσο μεγάλα βήματα έχει κάνει η ανθρωπότητα για να το εξερευνήσει και να το κατανοήσει.

 

Η «Αρτεμις», αδερφάκι της παρθενικής αποστολής «Απόλλων», αναμένεται να εγκαινιάσει το πρόγραμμα για την εξερεύνηση του Αρη. Αλλωστε η NASA τις τελευταίες δεκαετίες έστρεψε το ενδιαφέρον της σε άλλους πλανήτες (Αρη) και μεγάλους δορυφόρους (του Κρόνου και του Δία), αλλά τώρα πλέον ενδιαφέρεται ξανά για τη Σελήνη, μεταξύ άλλων, ως ενδιάμεσο σταθμό για πιο μακρινούς διαστημικούς στόχους.

Το ενδιαφέρον για την εξερεύνηση του Διαστήματος και για τα μυστικά του αποτελούν ακόμη προτεραιότητα για όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ωστόσο αυτή τη φορά οι διαστημικές βλέψεις προσανατολίζονται στον εποικισμό -με την αξιοποίηση πόρων όπως το υδρογόνο και το οξυγόνο- στη Σελήνη ως την ενδιάμεση στάση για περαιτέρω αναζητήσεις.

ethnos.gr

One thought on “Εκπληκτικά πλάνα της NASA: Πώς φαίνεται η Γη από το διάστημα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook