Εκπαιδευτικά προγράμματα αρχαιολογίας και τέχνης στην Κίσσαμο: Το παρόν συναντά το παρελθόν και η εμπειρία μένει αξέχαστη

εκπαιδευτικά-προγράμματα-αρχαιολογί-1057937

Το «Archaeolab» είναι ένα εργαστήριο όπου, τα τελευταία πέντε χρόνια, υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα βιωματικού χαρακτήρα, για παιδιά και ενήλικες στην Κίσσαμο.

Κεντρική δράση του εργαστηρίου είναι η προσομοίωση ανασκαφής όπου οι συμμετέχοντες, μέσα από τη διαδικασία της ανασκαφής, γνωρίζουν βιωματικά το έργο του αρχαιολόγου και έρχονται σε άμεση επαφή με τα αρχαιολογικά κατάλοιπα. Εκτός από την ανασκαφή, υλοποιούνται πολλά ακόμη εκπαιδευτικά προγράμματα όπως η μινωική κουζίνα, το ψηφιδωτό, η ανασκαφή δεινοσαύρων, το εργαστήριο κατασκευής αργαλειού και υφαντικής τέχνης, το εργαστήριο εκμαγείων κλασικής γλυπτικής κλπ.

Τη θερινή περίοδο στο «Archaeolab» πραγματοποιείται camp για παιδιά 4-11 ετών, καθημερινά Δευτέρα-Παρασκευή 8:00-16:00, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα οργάνωσης παιδικών πάρτι, με πρόγραμμα δραστηριοτήτων προσαρμοσμένο στα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα κάθε παιδιού.

«Βασικό μέλημά μας είναι να αποκτήσουν τα παιδιά που συμμετέχουν στα προγράμματά μας μια νοηματοδοτημένη και ευχάριστη εμπειρία, που θα ενεργοποιήσει τις αισθήσεις και θα προκαλέσει την περιέργειά τους, προκειμένου να αφομοιώσουν τις νέες γνώσεις φυσικά και αυθόρμητα. Τα περισσότερα προγράμματα υλοποιούνται σε εξωτερικό στεγασμένο χώρο και, σε κάθε περίπτωση, πληρούνται όλοι οι κανονισμοί για την προστασία της δημόσιας υγείας» τονίζει η υπεύθυνη, κυρία Κούλα Μπορμπουδάκη.

Το «Archaeolab», εδώ και λίγο καιρό, έχει οργανωθεί σε δίκτυο δικαιόχρησης (franchise). Ήδη λειτουργεί ένα «Archaeolab» στην Πάτρα και σύντομα θα λειτουργήσουν και αλλά εργαστήρια στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

«Το όραμά μας είναι κάθε γειτονιά της Ελλάδας να έχει το δικό της «Archaeolab», έτσι ώστε η επιστημονική γνώση του παρελθόντος να αποτελέσει φάρο για το μέλλον μας, σημειώνει ιδιοκτήτρια.

Διεύθυνση:  Τομπάζη 16, Κίσσαμος Χανίων, Τηλέφωνο:  6939305668

Facebook:  https://www.facebook.com/archaeolab

Instagram:  https://www.instagram.com/archaeolab

Website:  https://www.archaeolab.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook