Έκοψε την πίτα του ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων | Photos

έκοψε-την-πίτα-του-ο-ιστιοπλοϊκός-όμιλ-978752

Μέσα σε μία ζεστή ατμόσφαιρα στις εγκαταστάσεις του στο Νεώριο Μόρο, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων έκοψε ανήμερα των Θεοφανίων την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα, όπως αναφέρει σε σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε την Τρίτη.

Αναλυτικά το σχετικό κείμενο έχει ως εξής

Ανήμερα του εορτασμού των Θεοφανίων όπως κάθε χρόνο ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων φόρεσε  τα γιορτινά του και έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του στις εγκαταστάσεις  του, στο Νεώριο Μόρο στο Παλιό Λιμάνι Χανίων, σε μια κατάμεστη αίθουσα παρόλη την κακοκαιρία, που τη ζέσταναν η διάθεση και η παρουσία των μελών και των φίλων του.Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Χανίων κ. Μανούσος Βολουδάκης ,ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημαντηράκης, ο αντιδήμαρχος Χανίων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Αναστάσιος Αλόγλου, , ο αντιδήμαρχος Χανίων του Αθλητισμού κ. Στυλιανός Μιχαηλάκης, ο αντιδήμαρχος Χανίων Πολιτισμού κ. Ιωάννης Γιαννακάκης  και εκπρόσωποι των τοπικών και των στρατιωτικών Αρχών του Νομού, ο διοικητής 115 ΠΜ Σμην/χος (Ι) Τζήκας Εύαγγελος, ο διοικητής του Ναυστάθμου Κρήτης Αρχ/χος (ΠΝ) κ. Θεόδωρος Μικρόπουλος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ. Ιωάννης Ζερβός , ο πρώην πρόεδρος του ΙΟΧ, Μανόλης Μπαρμπόπουλος, μελη του ΔΣ, αθλητές, προπονητές.Μετά την ευλογία της πίτας από αιδεσιμότατο πατέρα Δημήτριο Λιόλιο ακολούθησε το κόψιμο της, από τον  πρόεδρος του ΙΟΧ, Τάσο Νικολάου, στην ομιλία του, έκανε τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και ανέπτυξε τους στόχους του Ομίλου, για το νέο έτος.

  1. Στην εκπαίδευση πραγματοποιήθηκαν 4 Σχολές ανοικτής Θάλασσας και φτάσαμε αισίως στις 71 εκπαιδευτικές Σειρές.

2. Στην ΑΘ,  συμμετείχαμε στο ετήσιο κοινό πρωτάθλημα ΙΟΧ ΝΟΧ με πρωταθλητή το πλήρωμα του σκάφους του ΙΟΧ ΠΑΝΕΦΗ ΙΙ για 4η συνεχή χρονιά3. Στο τμήμα τριγώνου σταθερά χωρίς πολλά λόγια το αναπτύσσουμε  έχουμε φτάσει σε 2 τμήματα αρχαρίων ένα προ αγωνιστική και ένα αγωνιστική στα Οπτιμιστ, ενώ παράλληλα οργανώνουμε το τμήμα Laser 4,7 & RDL, οι αθλητές μας σε επίπεδο Κρήτης ,έχουν παρουσία σταθερή στο βάθρο ενώ σε αρκετές περιπτώσεις είχαν την απόλυτη παρουσία σε αυτό, και συγκεκριμένα, στην κατηγορία των  αγοριών.4. Στα καλοκαιρινά τμήματα του ΙΟΧ, που για Τέταρτη χρονιά διοργανώσαμε,  παιδιά σε 3 περιόδους, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν με ασφάλεια το άθλημα της ιστιοπλοΐας και μέρος αυτών να ενταχθούν στα αθλητικά μας τμήματα.

5. Στη πολιτιστική δραστηριότητα μας, είχαμε την τιμή να μας εμπιστευτούν πάρα πολλοί αξιόλογοι δημιουργοί και φορείς τόσο της πόλης όσο  και από αλλού, που ένα μικρό δείγμα βλέπετε, με μεγάλη απήχηση στην τοπική κοινωνία.

6. Μετά από σκληρή διεκδίκηση, η Ελληνική ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία για πρώτη φορά εμπιστεύτηκε και τα δύο Πανελλήνια Πρωταθλήματα Οπτιμιστ στο ίδιο μέρος, με διοργανωτή τον ΙΟΧ. Αυτό μας έφερε προ των ευθυνών μας και απαίτησε τη συνέργεια και την κινητοποίηση όλης της κοινωνίας των Χανίων , αυτοδιοικητικής, αθλητικής , επιχειρηματικής. Το αποτέλεσμα  μοναδικό . Φιλοξενήσαμε τον Ιούνιο από 15 έως 24, σε μια δύσκολη περίοδο, 650 περίπου ιστιοπλόους ηλικίας από 7-15 ετών, από 5 χώρες, Ελλάδα Κύπρο, Σερβία, Τουρκία και Χονγκ Κονγκ. Τους αγώνες τους αφιερώσαμε στην ΕΛΕΠΑΠ και στον αγώνα που δίδουν καθημερινά, τα γενναία της παιδιά επί 80 και πλέον χρόνια.Έχουμε την τύχη να έχουμε έναν από τους ιδανικότερους χώρους Ναυτάθλησης, το ΝΑΚ Σούδας, που μετά από 22 πανελλήνια πρωταθλήματα, και 2 διεθνείς διοργανώσεις ,1 Πανευρωπαϊκό 2009 και ένα Νοτίου Ευρώπης το 2007, υποδέχθηκε τη μεγαλύτερη σε όγκο ιστιοπλοϊκή δράση που μπορεί να υπάρξει, καθιερώνοντας και ενισχύοντας τον αθλητικό τουρισμό.Στο σημείο αυτό θέλω να απευθύνω τον οφειλόμενο φόρο τιμής, στους αρωγούς μας στην όλη πορεία μας.

Πρώτα και κύρια στους αθλητές, το προσωπικό, τους προπονητές και τα μέλη του ΙΟΧ ,την Περιφέρεια Κρήτης και την περιφερειακή ενότητα Χανίων, το δήμο Χανίων, τον ΝΚ,  την 5η ΤΑΞ(ΠΖ), το  Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, το Λιμεναρχείο Χανίων, το ΕΒΕΧ, την ένωση Ξενοδόχων, τα Ξενοδοχεία Cavo SpadaOasisTop HotelPorto PlataniasHalepa,  την κοινοπραξία ΑΝΕΚ LINES –  BLUE STAR FERRIES, την CRETA DAILY CRUSES, εταιρεία Αρχοντάκη, τη Safari adventure, ΕΤΑΝΑΠ, ΕΒΕΧ, ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ, την ταβέρνα Αντιγόνη, τους χορηγούς υλικών  ODS ,VMG & SAILING AND MORE,  καθώς και στους γονείς των μικρών αθλητών μας που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους.

Ξεχωριστά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την προϊσταμένη του τμήματος Αθλητισμού της ΠΕ Χανίων κα Ζομπανάκη, για την άοκνη προσπάθεια που κατέβαλε, εκτός ορίων των καθηκόντων της σε κάθε διοργάνωση που εμπλέκεται η περιφέρεια. Επίσης την προϊσταμένη Αθλητισμού Δήμου Χανίων κα Ψούνη, καθώς και την κα Σκουλούδη Άτζελα για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Για την νέα χρονιά , ο πήχης ανέβηκε σημαντικά.Συνεχίζουμε με προσήλωση στην σκληρή ποιοτική δουλειά σε όλους στους τομείς.

Στην ΑΘ το πρόγραμμα εκπαίδευσης, αλλά και η αγωνιστική δραστηριότητα, έχουν ήδη πάρει το δρόμο τους.

Στο τρίγωνο η ανάπτυξη και ενδυνάμωση των αθλητών  μας, η καλύτερη οργάνωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων για τη νέα χρονιά και η αποδοτικότερη δουλειά στα τμήματα υποδομής βαραίνουν τους ώμους των προπονητών μας Βασίλη Σωτηρίου, Ανδρέα Σηφάκη & Δημήτρη Αλευράκη. Στόχοι μας η εκπροσώπηση σε υψηλότατο επίπεδο στο Περιφερειακό πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου & Κρήτης, στις προκρίσεις Εθνικών Ομάδων , με απώτερο στόχο τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Το φλουρί της βασιλόπιτας συνοδευόταν με ένα συμβολικό δώρο το οποίο και έπεσε σε γονιό αθλήτριας του ΙΟΧ.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Χανίων θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι παρέστησαν στην εκδήλωση και εύχεται ευτυχισμένο το 2020.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook