Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργο ξεναγό – Έχει να εργαστεί από το… 2019

έκοψαν-το-ρεύμα-σε-άνεργο-ξεναγό-έχει-13769

«Νιώθω ντροπή ως πολίτης της χώρας. Η κατάσταση είναι τραγική. Πολλοί συνάδελφοι βιώνουν τέτοιες περιπτώσεις», τόνισε ο πρόεδρος Ξεναγών στη Ρόδο.

Την ώρα που συμπολίτες μας δεν έχουν μπορέσει να δουλέψουν καθόλου μες στην πανδημία, όπως αρκετοί που είναι στον εποχικό τουρισμό, η είδηση ότι έκοψαν το ρεύμα σε άνεργο ξεναγό στη Ρόδο προκαλεί θλίψη.

Όπως καταγγέλλεται, ο εν λόγω άνθρωπος έχει να εργαστεί από το 2019, λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με το Mega, το 2020 πήρε από το κράτος μόλις 1.800 ευρώ, ως βοήθημα.

Μιλώντας στον τ/σ, ο πρόεδρος Ξεναγών στη Ρόδο, Αλέξης Κολιάδης, δήλωσε πως υπάρχουν πολλές ανάλογες περιπτώσεις συναδέλφων του που τους έκοψαν το ρεύμα και αντιμετωπίζουν προβλήματα βιοπορισμού.

«Νιώθω ντροπή ως πολίτης αυτής της χώρας. Αντιμετωπίζουμε έναν χρόνο αυτήν την κρίση. Δεν υπήρξε καμία προετοιμασία, καμία βοήθεια στον κλάδο των ξεναγών. Η κατάσταση είναι τραγική. Πολλοί συνάδελφοι βιώνουν τέτοιες περιπτώσεις. Τελευταία φορά που πήραμε εισόδημα, ήταν τον Οκτώβριο του 2019. Και το βοήθημα που πήραμε από το κράτος το 2020 ήταν 1.800 ευρώ. Δεν ξέρουμε πώς θα καταφέρουμε να επιβιώσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Προσέθεσε, δε, πως τα αρμόδια υπουργεία έταξαν στους ξεναγούς βοήθημα Γενάρη και Φλεβάρη, ωστόσο, ακόμη δεν έχουν λάβει τίποτε.

Πηγή: ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook