Έκοψαν την πίτα τους οι εργαζόμενοι του δήμου Χανίων – Φλουρί και δώρα | Video+Photos

έκοψαν-την-πίτα-τους-οι-εργαζόμενοι-το-1617246

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι του δήμου Χανίων, σε ευχάριστη ατμόσφαιρα στο δημαρχείο. Το φλουρί μπορεί να ήταν ένα, αλλά υπήρχαν και δώρα που δόθηκαν με κλήρωση, με την πρόεδρο των εργαζομένων ΟΤΑ Χανίων, Ηλέκτρα Πατσουράκη, να επισημαίνει ότι στον δήμο υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού:

«Ευχόμαστε στους συναδέλφους καλή χρονιά με υγεία και ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί είναι τα στηρίγματα και η βιτρίνα του δήμου σε όλες τις θέσεις, από την καθαριότητα ως το ληξιαρχείο και πάνω τους στηρίζεται η καλή λειτουργία του δήμου. Εμείς έχουμε ξεκινήσει καταγραφές και επισκέψεις σε χώρους δουλειάς για να δούμε τα προβλήματα και το μεγαλύτερο σήμερα είναι η έλλειψη στελέχωσης.

Οι ελλείψεις αυτές μπορούν να μετρώνται με βάση τις οργανικές θέσεις, αλλά και με βάση τις πραγματικές ανάγκες και εμείς θα έχουμε συναντήσεις και καταγραφές και σε άλλους δήμους της Π.Ε. και θα γνωστοποιήσουμε τα αποτελέσματα.»

Ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, εκθείασε τους εργαζόμενους και τόνισε πως οι ελλείψεις προσωπικού έχουν τεθεί πρόσφατα από τον ίδιο και υπόψιν του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα:

«Σήμερα κόβουμε την πίτα των εργαζομένων του δήμου Χανίων, των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για να μπορέσουμε να λειτουργούμε και να προσφέρουμε υπηρεσίες στους δημότες. Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσπάθεια που κάνουν τα τελευταία χρόνια ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν και να παράξουν όσο το δυνατόν περισσότερο και μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Στον δήμο Χανίων γίνεται υπερπροσπάθεια, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν και ελλείψεις, με την υποστελέχωση να επιβαρύνει τους εργαζόμενους και να δημιουργεί δυσκολίες. Εμείς ως δημοτική αρχή κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να υποστηρίξουμε αιτήματα των εργαζομένων που μπορούμε να ικανοποιήσουμε και είμαι αισιόδοξος ότι το 2023 θα είναι μια εξαιρετικά παραγωγική χρονιά για τον δήμο μας.

Οι ελλείψεις στη στελέχωση είναι ένα από τα θέματα που έθεσα τις προηγούμενες μέρες στον κ. Πέτσα, με δεδομένο ότι έχουμε να προσλάβουμε μόνιμο προσωπικό από το 2008. Αφορμή ήταν η απεργία στην υπηρεσία Δόμησης, η οποία τονίζει αυτή την τεράστια υποστελέχωση που εντέλει δημιουργεί προβλήματα στους πολίτες. Με τον υπουργό συζητήσαμε ακόμα τις χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», έχουμε λάβει το μεγαλύτερο μέρος αλλά εκκρεμούν κάποιες μικρές ακόμα.»

Δείτε φωτογραφίες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook