Εκλογικός «πυρετός» στην κυβέρνηση

εκλογικός-πυρετός-στην-κυβέρνηση-979566

Τα μηνύματα Μητσοτάκη στο υπουργικό καθώς άπαντες έχουν ξεκινήσει προεκλογικές εκστρατείες, δεδομένου ότι η πρώτη “καυτή” Κυριακή είναι η 9η Απριλίου.

Η μακρά προεκλογική περίοδος, που ουσιαστικά έχει ήδη ξεκινήσει, έχει και παράπλευρες απώλειες στην κυβέρνηση. Και αυτό καθώς όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και βεβαίως και οι υπουργοί έχουν ξεκινήσει τις προεκλογικές εκστρατείες τους, με κίνδυνο η κυβέρνηση να κατεβάσει τα μολύβια.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο άλλωστε όλοι ετοιμάζονται (καλού κακού) για την 9η Απριλίου, αν και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, φέρεται να μην έχει πάρει ακόμη την οριστική του απόφαση ή εν πάσει περιπτώσει να μην την έχει εκμυστηρευτεί στα στελέχη του.

Ακόμη όμως και εάν οι πρώτες κάλπες στηθούν τελικά το Μάιο, η εκλογική κλεψύδρα τρέχει ήδη. Και προφανώς δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός, μετά την εισαγωγική του τοποθέτηση χθες στο υπουργικό και αφού έκλεισαν οι κάμερες, έσπευσε να επισημάνει στους υπουργούς ότι “δεν είναι το τελευταιο υπουργικό, θα γίνουν και άλλα”.

Ακόμη βέβαια και να διεξαχθούν οι πρώτες εκλογές την Κυριακή των Βαϊων, 9 Απριλίου, θα συνεδριάσει τουλάχιστον μία ακόμη φορά το υπουργικό συμβούλιο, καθώς θα προκηρυχθούν περίπου ενα μήνα πριν.

Η προεκλογική περίοδος συσπειρώνει όπως ήταν αναμενόμενο τη ΝΔ, καθώς η εξουσία αποτελεί άλλωστε ισχυρή συγκολλητική ουσία. Τα γαλάζια στελέχη βρήκαν μάλιστα νέα αφορμή να “πυροβολήσουν” το ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την απόφαση να απέχει η αξιωματική αντιπολίτευση από τις ψηφοφορίες στη Βουλή μέχρι τις εκλογές.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, συνέχισε χαρακτηριστικά χθες στη γραμμή της αντεπίθεσης στο ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών χρησιμοποίησε ειδικότερα πολλές φορές τη φράση “τραμπισμός αλα γκρέκα”, βάζοντας στο στόχαστρο προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα.

Στόχος της κυβέρνησης με αυτή την τακτική είναι εκτός από τη συσπείρωση των δεξιών ψηφοφόρων, να “τρομάξει” και τους κεντρώους. Οι εκλογές άλλωστε διαχρονικά θεωρείται ότι κερδίζονται στο κέντρο. Οι συνεχείς κατηγορίες επομένως κατά του ΣΥΡΙΖΑ για “ακτιβισμό” και “πολιτική πεζοδρομίου”, απευθύνονται στους κεντρώους, αλλά συντηρητικούς ουσιαστικά, ψηφοφόρους, καθώς και στους λεγόμενους “νοικοκυραίους”.

news247.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook