Εκλογικό θρίλερ στη Γερμανία και κανείς δεν ξέρει ποιος θα γίνει η νέα… Μέρκελ

εκλογικό-θρίλερ-στη-γερμανία-και-κανε-1288711

Οριακό αν και λίγο μεγαλύτερο της μίας μονάδας είναι το προβάδισμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) έναντι της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU). Στις τελευταίες εκτιμήσες των δύο δημόσιων ραδιοσταθμών ARD και ZGD, η κεντροαριστερά του Όλαφ Σολτς προηγείται κατά 1,2 έως 1,5 μονάδες αντίστοιχα έναντι του Άρμιν Λάσετ. Ειδικότερα, με βάση το ARF οι Σοσιαλδημοκράτες παίρνουν 25,7% έναντι 24,5% των συντηρητικών, και με βάση το ZDF 26% έναντι 24,5%.

Νωρίτερα, το ARD έδινε προβάδισμα στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 24,9% έναντι 24,7% της Χριστιανικής Ένωσης έδωσε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Κυριακής το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, μεταδίδοντας τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα από την καταμέτρηση των ψήφων στις εκλογές στη Γερμανία.

Ακολουθούν οι Πράσινοι με 14,8%, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 11,3%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 11,2% και η Αριστερά (Die Linke) με το οριακό 5%.

Με αυτά τα ποσοστά, όλοι οι συνδυασμοί εκτός από το SPD, τους Πράσινους και την Αριστερά, είναι πιθανοί.

«Έχουμε εντολή να κυβερνήσουμε και ο Όλαφ Σολτς να γίνει καγκελάριος» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του SPD, Λαρς Κλινγκμπάιλ, αναφερόμενος, νωρίτερα, στην πρόγνωση αποτελέσματος, που δίνει στο κόμμα του προβάδισμα δύο μονάδων έναντι των CDU/CSU -σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.

«Με αυτό το αποτέλεσμα, δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι» δήλωσε από την πλευρά του ο εκλεκτός της Μέρκελ, Άρμιν Λάσετ, εμφανώς απογοητευμένος.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook