Εκλογές στη Γαλλία στις 28 Ιουνίου -Η κυβέρνηση αποφάσισε την διεξαγωγή του αναβληθέντος β’ γύρου

εκλογές-στη-γαλλία-στις-28-ιουνίου-η-κυβ-1045274

Ο δεύτερος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία θα πραγματοποιηθεί, αν όλα είναι καλά από επιδημιολογικής σκοπιάς, στις 28 Ιουνίου.

Αυτό ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρντ Φιλίπ, που ωστόσο προειδοποίησε πως υπάρχει πάντα η πιθανότητα η απόφαση να ανακληθεί σε περίπτωση που επιβάλει κάτι διαφορετικό η πανδημία του κορωνοϊού. «Σκεφτόμαστε πως η δημοκρατική ζωή, κι αυτή, πρέπει να επανεκκινήσει» σχολίασε ο Φιλίπ.

«Ένα σχέδιο νόμου που θα επιτρέπει την υπόθεση νέα αναβολής θα κατατεθεί στις 27 Μαΐου» πρόσθεσε προκειμένου να είναι εφικτή μια νέα αναβολή της ημερομηνίας των εκλογών. Η Γαλλία προχώρησε στη διενέργεια των εκλογών σε δήμους και περιφέρειες τον περασμένο Μάρτιο, εν μέσω καραντίνας για τον κορωνοϊό.

Η απόφαση της κυβέρνησης της Γαλλίας δέχτηκε έντονη κριτική, καθώς οι πολίτες, φοβούμενη την πανδημία απείχαν μαζικά από την εκλογική διαδικασία. Ως την 15η Μαρτίου, η Γαλλία μετρούσε μόλις 1.606 κρούσματα και 30 νεκρούς, ωστόσο ο απολογισμός στη χώρα εκτινάχτηκε στις εβδομάδες που ακολούθησαν. Κάπως έτσι, η αποχή στις εκλογές άγγιξε επίπεδα ρεκόρ της τάξης του 56%.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook