Εκλογές ΝΟΧ: Κόντρα Δεληογλάνη – Λειψάκη στο Zarpa Radio – Τι είπαν οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι

εκλογές-νοχ-κόντρα-δεληογλάνη-λειψά-1244660

Στο στούντιο του Zarpa Radio 89,6 βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι του ΝΟΧ. Δημήτρης Λειψάκης και Αλέξανδρος Δεληογλάνης μίλησαν στον Δημήτρη Παππά για τις εκλογές, με τη συζήτηση να περιστρέφεται κυρίως γύρω από τη δικαστική διαμάχη με τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο κ. Δεληογλάνης.

«Έχουν υποπέσει σε παρατυπίες», είπε ο κ Δεληογλάνης. «Το πρόβλημά μου είναι με την απερχόμενη διοίκηση και όχι με τον κ. Λειψάκη. Και λέμε να αναβληθούν οι εκλογές για να είμαστε σύννομοι, τυπικοί και τότε να πάμε σε εκλογές. Οι παρατυπίες είναι καταστατικές. Δέκα μέρες πριν τις εκλογές όφειλε η διοίκηση να αναρτήσει σε εμφανές σημείο του κολυμβητηρίου – όχι του γραφείου τους – και στην ιστοσελίδα τους, το σώμα των εκλεκτόρων. Ο κ. Λειψάκης ξέρει καλά ότι αυτό δεν έχει γίνει. Εγώ λοιπόν, αν το νυν συμβούλιο αποφασίσει ότι θα αναβάλει τις εκλογές για 20 μέρες, θα αποσύρω άμεσα τα ασφαλιστικά μέτρα.»

Ο κ. Λειψάκης κάλεσε τον αντίπαλό του να ξεκαθαρίσει αν θα συνεχίσει να καταφεύγει σε δικαστικές προσφυγές αν χάσει τις εκλογές:

«Σήμερα έπρεπε να μιλάμε για άλλα πράγματα. Για τα οράματά μας για τον ΝΟΧ. Δυστυχώς όμως είμαστε σε μια φάση που σε μια ώρα εκδικάζονται ασφαλιστικά μέτρα του κ. Δεληογλάνη. Είπε ότι υπάρχουν κάποιες παρατυπίες και πως το πρόβλημά του είναι η προηγούμενη διοίκηση. Μετά τις εκλογές όμως θα είμαστε ή αυτός ή εγώ πρόεδρος και το νέο ΔΣ θα έχει αλλάξει κατά 8 άτομα από τα 15. Θα υπάρχει μια πλήρης ανανέωση. Και ρωτώ, ο κ. Δεληογλάνης τότε θα συνεχίσει να καταφέρεται δικαστικά εναντίον μου μετά τις εκλογές, αν τις χάσει; Διότι εγώ δεσμεύομαι ότι αν εκείνος κερδίσει, θα στηρίξω με όλες τις δυνάμεις μου τον όμιλο.»

Ο κ. Δεληογλάνης τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται παράτυπες διαδικασίες και ότι δεν μπορεί να το αποδεχτεί:

«Αν πάμε σε μια εκλογική διαδικασία που βασίζεται σε παρατυπίες, είναι σαν να ευλογούμε τέτοιες καταστάσεις. Δεν μπορώ να το δεχτώ, ακόμα κι αν εγώ κερδίσω. Δεν γίνεται να έχουμε μια επιλεκτική ανάγνωση του νόμου Αυγενάκη, ό,τι θέλουμε να κρατάμε κι ό,τι δεν θέλουμε να το πετάμε. Χρειάζεται καθαρή διαδικασία. Και αν πάμε σε μια παράτυπη διαδικασία, δεν θα χρειαστεί να ακυρώσω εγώ τις εκλογές. Όποιος περνάει απ’ έξω, θα μπορεί να πάει στο πρωτοδικείο και να την ακυρώσει.»

Ο κ. Λειψάκης ανέφερε ότι πρόκειται για προφάσεις και δικαιολογίες εκ μέρους του κ. Δεληογλάνη:

«Αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι αυτό που ενδιαφέρει τον κ. Δεληογλάνη είναι να αναβληθούν οι εκλογές για να κάνει προεκλογικό αγώνα. Αλλά το εκλογικό σώμα δεν θα αλλάξει. Τελείωσε. Αντιλαμβάνομαι ότι έχει θέμα με τη σημερινή διοίκηση, αλλά αυτό που δεν αντιλαμβάνομαι είναι γιατί έχει πρόβλημα με την αυριανή διοίκηση. Και είναι δικαιολογίες, αν μπήκε ένα χαρτί στον τοίχο ή στο παράθυρο.»

Στο τέλος, οι δύο υποψήφιοι αφιέρωσαν λίγο χρόνο να μιλήσουν και για το τί θα κάνουν μετά τις εκλογές, με τον κ. Λειψάκη να δηλώνει ότι θα συνοδοιπορήσει με τον κ. Δεληογλάνη για το καλό του ΝΟΧ και τον κ. Δεληογλάνη να λέει ότι θα συνοδοιπορήσει με τον κ. Λειψάκη, αλλά μετά από καθαρές και νόμιμες εκλογικές διαδικασίες.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook