Εκλογές με… μαγιό τον Ιούνιο – Γιατί ο Μητσοτάκης θέλει πρώτα να εκλέξει τον «νέο Ντογιάκο»

εκλογές-με-μαγιό-τον-ιούνιο-γιατί-ο-1619662
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Πώς και γιατί οι υποψίες του Αλέξη Τσίπρα για εκλογές μετά τον Ιούνιο ενισχύθηκαν περαιτέρω μετά την επίσκεψή του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Εκλογές δεν πρόκειται να προκηρύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από το καλοκαίρι εάν προηγουμένως δεν έχει ορίσει τον νέο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Την εκτίμηση αυτή έκανε εδώ και μήνες ο Αλέξης Τσίπρας, η οποία παγιώθηκε μετά την τελευταία συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, υπάρχει και ένας άλλος σημαντικός λόγος που αναγκάζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξετάζει το ενδεχόμενο οι εθνικές εκλογές να διεξαχθούν όσο τον δυνατόν αργότερα, καθώς δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για την κυβέρνηση τα δείγματα των κυλιόμενων μετρήσεων με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που διαρκώς διεξάγει το Μέγαρο Μαξίμου.

Η ακρίβεια παραμένει το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για την κυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να έχει θυμό με τους σουπερμαρκετάδες καθώς θεωρεί ότι δεν βοηθούν την κυβέρνηση και δεν συγκρατούν τις τιμές τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές όπως πολλάκις τους το έχει ζητήσει η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση παραδέχεται πλέον ότι το καρτέλ των σούπερ μάρκετ κρύβεται πίσω από το «καλάθι του νοικοκυριού» και το τρικ των προσφορών και ακάθεκτο προχωράει σε μεγάλες ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης.

Για την κυβέρνηση σε «κακό σπυρί» έχει εξελιχθεί ο Απόστολος Ραφτόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών, ο οποίος έχει αυτόνομο και ανεξάρτητο δίκτυο παρακολούθησης των τιμών από την παραγωγή έως την κατανάλωση καταγράφοντας με απόλυτη ακρίβεια την αισχροκέρδεια που καλείται να πληρώσει ο καταναλωτής. Πιο πρόσφατο παράδειγμα η τιμή της φέτας. Βάσει τιμολογίου, από το τυροκομείο φεύγει με 8,20 ευρώ το κιλό και στο σούπερ μάρκετ πωλείται 12,90 ευρώ το κιλό. Δηλαδή αύξηση 57,32%.

Η αισχροκέρδεια είναι σαν το μπιλιάρδο που προκαλεί καραμπόλες. Για παράδειγμα, η αύξηση της σύνταξης των χαμηλοσυνταξιούχων κατά 80 ευρώ εξανεμίζεται από τις ανατιμήσεις των αναγκαίων ειδών φροντίδας για τους υπέργηρους. Μόνο οι πάνες ακράτειας έχουν αυξηθεί πάνω από 45%. Τα γαλακτοκομικά έφτασαν στα ύψη.

Στον δρόμο προς τις εκλογές, ο ΚυριΆκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του καλούνται να διαχειριστούν το «βουβό» εκλογικό σώμα που στις εκλογές του 2019 είχε ψηφίσει Ν.Δ. και σήμερα επιμένει να μην ανοίγει τα χαρτιά του και δεν λέει προς τα πού θα κινηθεί στην κάλπη. Η πλειοψηφία αυτών των «βουβών» ψηφοφόρων σίγουρα δεν θα κινηθεί προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προς τα δεξιά της Ν.Δ.. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Άδωνις Γεωργιάδης επιστράτευσε τον πολιτικό του πατέρα, Γιώργο Καρατζαφέρη, για να πει ότι τον Κυριάκο Βελόπουλο τον πήρε από το ΠΑΣΟΚ!

Ο μεγάλος πονοκέφαλος για το Μέγαρο Μαξίμου είναι τόσο το «βουβό κύμα» όσο και η αποστροφή της νέας γενιάς προς το κυβερνών κόμμα. Ο φόβος για το εκλογικό επιτελείο της Ν.Δ. είναι η διαχείρηση από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη των παγίδων που θα επιχειρήσει να του στήσει προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας. Για παράδειγμα, θα αποδεχτεί την πρόσκληση – πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα και της Πόπης Τσαπανίδου για ντιμπέιτ; Η Ν.Δ. θα αντιμετωπίσει τον πιτσιρικά του ΣΥΡΙΖΑ με αντίστοιχα σποτάκια ή κάτι ανάλογο;

Η Ν.Δ. στον δρόμο προς τις εκλογές και στο πλαίσιο ενός μακρόχρονου σχεδιασμού, μεταξύ άλλων, είχε εντάξει και τις δικαστικές υποθέσεις των Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και Νίκου Παππά (Ειδικά Δικαστήρια) για και τη δίκη στο Μάτι που ξεχειλίζει από συναίσθημα.

Επικοινωνιακά – τουλάχιστον μέχρι τώρα – δεν έχουν επιτευχθεί οι ποθητοί στόχοι του κυβερνητικού επικοινωνιακού επιτελείου.

Οι συγκλονιστικές καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων στο Μάτι δεν λαμβάνουν τον τηλεοπτικό χρόνο που θα επιθυμούσε η κυβέρνηση. Μα ούτε και οι καταθέσεις στα Ειδικά Δικαστήρια, παρά μόνο η καταγγελία της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα ότι το αφεντικό της έστελνε πάμπερς με χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την κυβέρνηση καταβλήθηκε προσπάθεια να εδραιωθεί στην συνείδηση του κόσμου ότι όλοι ίδιοι είναι και γι’ αυτό τα «παίρνει» και ο ΣΥΡΙΖΑ, χάνοντας το ηθικό πλεονέκτημα που είχε μέχρι πρότινος. Μία προσπάθεια που, ωστόσο, φαίνεται ότι δεν στέφθηκε με επιτυχία σύμφωνα με τις κυλιόμενες δημοσιοποιήσεις του Μεγάρου Μαξίμου.

Γράφει ο Δήμος Βερύκιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook