Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει άμεσα την υποψηφιότητά του – Όλο το παρασκήνιο

εκλογές-κιναλ-ο-γιώργος-παπανδρέου-αν-974612

Όπως όλα δείχνουν, στην τελική ευθεία βρίσκεται η υπόθεση της κατάθεσης υποψηφιότητας για τις εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ από τον πρώην πρωθυπουργό. Ο Γιώργος Παπανδρέου δείχνει να… μετράει αντίστροφα και αρκετά στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν το βράδυ της Τετάρτης, 20.10.2021, με την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη.

Οι διεργασίες είναι έντονες και στους κόλπους της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος καθώς μέλη της όπως όλα δείχνουν θα δώσουν τις υπογραφές τους για να επικυρώσουν την υποψηφιότητά του. Από την πλευρά τους αμετακίνητοι δηλώνουν προς ώρας και όλοι οι υποψήφιοι.

Τι λέει ο Γιώργος Παπανδρέου

Από την Κωνσταντινούπολη ο κ. Παπανδρέου δήλωσε: «Απόψε γιορτάζουμε ένα κομμάτι αυτής της παράδοσης που ανάφερες μεταξύ, μουσικών, καλλιτεχνών της Τουρκίας και της Ελλάδας, ο κύριος Λιβανελί και ο Μίκης Θεοδωράκης, οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί για να ανοιχτούμε και να σπάσει ο πάγος μεταξύ των λαών μας. Πρέπει να ενισχύσουμε αυτή την παράδοση».

Μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης και φίλο του Εκρέμ Ιμάμογλου και τη συναυλία του Λιβανελί για τον Μίκη Θεοδωράκη ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφει και ανακοινώνει όπως όλα δείχνουν την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Ήδη στελέχη που συσπειρώνονται γύρω από την υποψηφιότητά του μαζεύουν υπογραφές από το 15% των μελών της ΚΕ εναλλακτικά στις 5.000 υπογραφές μελών και φίλων που απαιτούνται για κάθε υποψήφιο πρόεδρο.

Κατεβαίνει ο Γιώργος Παπανδρέου – Τι λένε οι υπόλοιποι;

Εν αναμονή των ανακοινώσεων Παπανδρέου τελεί ο υποψήφιος και γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος τόνισε πως θα πρέπει να επανεξεταστεί από όλους η υποψηφιότητά τους. «Έχω πει με ειλικρίνεια ότι θα επανεξεταστεί και πρέπει να επανεξεταστεί από όλους» σημείωσε.

Οι άλλοι πέντε διεκδικητές της προεδρίας του κόμματος πάντως δηλώνουν αποφασισμένοι να τρέξουν μέχρι τέλους την κούρσα διαδοχής επιμένοντας ότι όλες οι υποψηφιότητες προσθέτουν δυνάμεις και δεν αφαιρούν από το ΚΙΝΑΛ.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε μια εκστρατεία που να κοιτάζει πίσω, που να αναβιώνει παλιές κόντρες, που να δημιουργήσει πάλι συνθήκες εσωστρέφειας» δήλωσε ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο Παύλος Χρηστίδης τόνισε ότι «η δικιά μας παράταξη για παράδειγμα η οποία εδώ και 8-9 χρόνια στις ηλικίες 18 έως 35 παίρνει κάτω 4,5% διαρκώς είναι ζήτημα βιωσιμότητας να επιστρέψει η νέα γενιά».

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook