Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Μεγάλος νικητής ο Ανδρουλάκης – Στο δεύτερο γύρο με Παπανδρέου

εκλογές-κιναλ-μεγάλος-νικητής-ο-ανδρο-1331623

Από νωρίς το βράδυ της Κυριακής, άρχισε να ξεκαθαρίζει το τοπίο για τον πρώτο της εκλογικής αναμέτρησης, όχι όμως και για τον δεύτερο αφού ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Λοβέρδος, έδιναν μάχη ψήφο – ψήφο!

Τελικά, στη μία μετά τα μεσάνυχτα, η εικόνα άρχισε να ξεκαθαρίζει και να «δείχνει» τον Γιώργο Παπανδρέου, ως εκείνον που θα αναμετρηθεί την ερχόμενη Κυριακή με τον πρώτο σε ψήφους, Νίκο Ανδρουλάκη.

Οι δηλώσεις Ανδρουλάκη:

Ο μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης είπε πως το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει.

Στις δηλώσεις του ανέφερε: «θέλω να ευχαριστήσω του 270.000 πολίτες που μας τίμησαν. θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου, που με βάση την ενότητα συνεχίζουμε που είναι και και η παρακαταθήκη της προέδρου. Δύναμή μου η βάση της παράταξης» και συνέχισε: «Δεσμεύομαι ότι θα τηρήσω την εντολή τους για ανανέωση και ενότητα. Η Δημοκρατική παράταξη απόψε επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ απόψε επιστρέφει».

Οι δηλώσεις Παπανδρέου:

Δηλώσεις για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Την άλλη Κυριακή όσοι μας τίμησαν με τη μεγαλειώδη συμμετοχή θα αποφασίσουν για την τύχη της παράταξης, για την πορεία και το μέλλον της παράταξης. Θα αποφασίσουν για την ταυτότητα και την προοδευτική πορεία του Κινήματός μας» είπε ο κ. Παπανδρέου. Ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στη διαδικασία και κατέληξε: «Σας καλώ όλους στη μάχη της επόμενης Κυριακής»

Οι δηλώσεις Λοβέρδου:

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την ψυχή μου τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της δημοκρατίας. Θέλω να τους ζητήσω συγγνώμη για τις πολλές ώρες που περίμεναν για να συμμετέχουν στην κάλπη. Θέλω να πω όσο πιο δυνατά μπορώ ότι το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη έχει μέλλον» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Συνεχίζω δυνατά, με σεμνότητα και ενότητα» τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ωστόσο όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τη στάση που θα κρατήσει στον δεύτερο γύρο δεν απάντησε.

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα.

  • Νίκος Ανδρουλάκης: 36,96%
  • Γιώργος Παπανδρέου: 27,82%
  • Ανδρέας Λοβέρδος: 26,03%
  • Παύλος Χρηστίδης: 3,25%
  • Χάρης Καστανίδης: 2,96%
  • Παύλος Γερουλάνος: 2,98%

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κυριάρχησε στη νότια Ελλάδα -συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης-, πρώτευσε στη βόρεια και στην κεντρική Ελλάδα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πρώτευσε στη δυτική Ελλάδα. Στην Αττική πλειοψήφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook