Εκλογές 2023: Ολοταχώς για ρεκόρ – 26 κόμματα έχουν ήδη καταθέσει αίτηση συμμετοχής

εκλογές-2023-ολοταχώς-για-ρεκόρ-26-κόμματ-1678657

Η συμμετοχή των κομμάτων, που θέτουν υποψηφιότητα στις φετινές Εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, ενδέχεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο!

Αυτό τόνιζαν δικαστικές πηγές στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου, όπου μέχρι σήμερα το μεσημέρι είχαν καταθέσει αιτήσεις 26 κόμματα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ο αριθμός αυτός, για τα κόμματα, που έθεταν υποψηφιότητα στις Βουλευτικές Εκλογές ήταν ο μέγιστος.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι, αναμένεται να κατατεθούν αιτήσεις και από άλλα υποψήφια κόμματα, καθώς η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει αύριο στις 12 τη νύχτα.

Σήμερα τα αρμόδια γραφεία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που κατατίθενται οι αιτήσεις υποψηφιότητας των κομμάτων, θα παραμείνουν εν λειτουργία μέχρι τις 8 το βράδυ.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο θα κρίνει ποια κόμματα πληρούν τα κριτήρια του νόμου, για να είναι υποψήφια στις Εθνικές Εκλογές.

Μέχρι τώρα πάντως, το ενδιαφέρον έχουν μονοπωλήσει το κόμμα «ΕΛΛΗΝΕΣ» του Ηλία Κασιδιάρη και το κόμμα «ΕΑΝ..» του ε.τ. Αντεισαγγελέα ΑΠ Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook