Εκλογές 2023: Η πρώτη αντίδραση του διεθνούς Τύπου μετά τα exit poll

εκλογές-2023-η-πρώτη-αντίδραση-του-διεθνο-1696558

Τις εξελίξεις στην εκλογική αναμέτρηση της χώρας μας παρακολουθεί ο διεθνής Τύπος παρουσιάζοντας τα πρώτα δεδομένα που προέρχονται από τα exit poll.

Ειδικότερα, το BBC γράφει: «Εκλογές στην Ελλάδα: H κεντροδεξιά ηγείται αλλά δεν υπάρχει πλειοψηφία, σύμφωνα με exit poll».

«Η συντηρητική Νέα Δημοκρατία στην Ελλάδα αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές της Κυριακής, αλλά δεν θα έχει την πλειοψηφία για την απόλυτη νίκη, σύμφωνα με ένα πρώτο exit poll. Το κόμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη οδεύει προς το 36-40% των ψήφων», γράφει το βρετανικό μέσο.

Υπό τον τίτλο «Ελληνικές εκλογές LIVE: O Μητσοτάκης προηγείται» το Euronews γράφει: «Ο νυν πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται, σύμφωνα με το προκαταρκτικό αποτέλεσμα του exit poll που ανακοινώθηκε αμέσως μετά το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων. Η Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη αναμένεται να λάβει το 36-40% των ψήφων».

Το Reuters γράφει: «Οι Έλληνες συντηρητικοί προηγούνται στα exit poll των εθνικών εκλογών».

Το πρακτορείο ειδήσεων γράφει συγκεκριμένα: «Οι Έλληνες συντηρητικοί προηγούνται έναντι του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής, σύμφωνα με κοινό exit poll έξι δημοσκοπικών εταιρειών.

Το exit poll έδινε στο συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ποσοστό 36-40% των ψήφων έναντι 25-29% του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα την περίοδο 2015-2019, στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Οι προβλέψεις έδειχναν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν πιθανό να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook