Εκλογές 2019: Πότε θα υπάρξει εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

εκλογές-2019-πότε-θα-υπάρξει-εκτίμηση-του-887756

Βουλευτικές εκλογές 2019: Την πεποίθηση ότι θα υπάρξει ασφαλής πρόβλεψη των εκλογικών αποτελεσµάτων στις 9 το βράδυ της Κυριακής των εκλογών εξέφρασε χθες ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Singular Logic, Γιάννης Θεοδωρόπουλος.

Μιλώντας αµέσως µετά τον γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστα Πουλάκη, ο επικεφαλής της εταιρείας, που για ακόµη µια φορά ανέλαβε την ασφαλή συγκέντρωση και µετάδοση των αποτελεσµάτων, µίλησε για τις προετοιµασίες που έγιναν και περιλαµβάνουν πλήθος καινοτοµιών ψηφιακού χαρακτήρα.

Ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε ότι µοιράστηκαν, όπως και στις πρόσφατες ευρωεκλογές-αυτοδιοικητικές εκλογές, 12.000 συσκευές τάµπλετ στους δικαστικούς αντιπροσώπους, προκειµένου να λειτουργήσει το σύστηµα ασφαλούς µετάδοσης SRT.

Μέσω των τάµπλετ, οι επικεφαλής των εφορευτικών επιτροπών θα στείλουν τα αποτελέσµατα κάθε τµήµατος τόσο σε σχέση µε τις ψήφους που συγκεντρώνει κάθε συνδυασµός όσο και µε τους σταυρούς προτίµησης για κάθε υποψήφιο βουλευτή. Οπως τόνισε, τα 7.500 τάµπλετ καλύπτουν το σύνολο των τµηµάτων σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα. Τα άλλα 4.500 έχουν δοθεί στις υπόλοιπες εκλογικές περιφέρειες, ενώ έχουν µοιραστεί και 4.500 κινητά τηλέφωνα.

∆ηλαδή, τα αποτελέσµατα θα µεταδοθούν ταχύτατα για 16.500 εκλογικά τµήµατα σε όλη την Ελλάδα.

Αυτό επιτρέπει να εξαχθούν γρήγορα εκτιµήσεις και η ασφαλής πρόβλεψη στις 9 το βράδυ της Κυριακής, καθώς έχει καλυφθεί µε τα σύγχρονα µέσα το 80% των ψηφοφόρων, δεδοµένου ότι το σύνολο των εκλογικών τµηµάτων είναι περίπου 21.500.

Υπενθυµίζεται ότι στις πρόσφατες εκλογές λειτούργησαν σχεδόν 40.000 εκλογικά τµήµατα και δόθηκε ασφαλής εκτίµηση, που απεδείχθη και ακριβής, µε τον ίδιο αριθµό τάµπλετ και κινητών τηλεφώνων.

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook