Έκκληση στους Χανιώτες για στήριξη στο σισσίτιο της Σπλάντζιας

έκκληση-στους-χανιώτες-για-στήριξη-στ-1017523

Σε δυσχερή θέση έχει περιέλθει το συσσίτιο στην Σπλάντζια μετά και το κλείσιμο εκείνου στην Μητρόπολη στα Χανιά.

Πλέον καλείται να καλύψει την σίτιση αρκετά περισσότερων ανθρώπων από αυτούς για τους οποίους υπολογίζονταν οι ποσότητες όλο αυτό το διάστημα.

Έτσι, γίνεται κάλεσμα από το ΔΣ του Συλλόγου, ώστε οι Χανιώτες να στηρίξουν τις προσπάθειες του συσσιτίου, και μαζί εκατοντάδες συμπολίτες μας που έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση και προσβλέπουν στη Σπλάτζια για την σίτισή τους.

Αναλυτικά το μήνυμα του Γιάννη Τσουκάτου, μέλους του Δ.Σ.:

«Είναι γνωστή η δράση του Συλλόγου «Φιλόπτωχοι Αδελφοί- Φιλόπτωχο συσσίτιο Σπλάντζιας» γνωστού ως «Συσσίτια Σπλάντζιας». Το συσσίτιο δεν ανήκει στην εκκλησία, στο Δήμο, ή σε κανένα άλλο δημόσιο φορέα. Είναι σύλλογος, που ξεκίνησε τη λειτουργία του από το 1963 και στηρίζεται αποκλειστικά στις δικές του δυνάμεις και στην βοήθεια των πολιτών, που τόσα χρόνια το στηρίζουν ανελλιπώς.

Μοιράζει σε καθημερινή βάση 200 μερίδες φαγητό σε οικογένειες και σε μεμονωμένα άτομα, καθώς και κάθε Σάββατο τσάντες με τρόφιμα στις οικογένειες. Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται αύξηση των ανθρώπων που έρχονται για ένα πιάτο φαγητό, ίσως και λόγω του ότι έκλεισε λόγω του κορονοϊού το συσσίτιο της Μητρόπολης.

Κάνουμε έκκληση για ενίσχυση των συσσιτίων, για να μπορέσει να ανταποκριθεί και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, που όλοι βιώνουμε.

Κανείς δεν είναι μόνος στην κρίση, ιδίως οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν τροφή.

 Οι τρόποι που μπορείτε να βοηθήσετε:

• Προσφορά τροφίμων (κυρίως συσκευασμένων και νωπών κατόπιν συνεννόησης)

• Χρηματική ενίσχυση στους λογαριασμούς:

-Τράπεζας Χανίων: 116191005

-Τράπεζας Πειραιώς: 5758/049929-275

-Εθνικής Τράπεζας: 489/296030-32.

• Χρηματική ενίσχυση στα γραφεία του Συλλόγου πλατεία 1821 Σπλάντζια 9,00-14,00.

• Εθελοντική συμμετοχή στην προετοιμασία και διανομή φαγητού (απαιτείται πριν να δηλωθεί στο τηλ. 2821040963 9,00-14,00).»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook