Έκκληση στα Χανιά για οικογένεια με πέντε παιδιά που δεν βρίσκουν σπίτι: «Ζητάμε το αυτονόητο της στέγασης»

έκκληση-στα-χανιά-για-οικογένεια-με-πέ-1059148

Απεγνωσμένη έκκληση κάνουν οι εκπαιδευτικοί από δημοτικό σχολείο των Χανίων, για μία οικογένεια με 5 παιδιά που έχουν απομονωθεί κοινωνικά, καθώς είναι θύμα ρατσιστικής αντιμετώπισης από ιδιοκτήτες κατοικιών.

Οι δάσκαλοι του 7ου Δημοτικού σχολείου Χανίων θεώρησαν καθήκον τους να εκφράσουν δημόσια την αγωνία τους για πέντε παιδιά που φοιτούν στο σχολείο και η οικογένειά τους αδυνατεί να βρει κανονικό σπίτι, λόγω του ότι είναι Ρομά.

«Κι αυτό», όπως εξηγούν στην επιστολή τους οι εκπαιδευτικοί, «όχι γιατί δυσκολεύονται να πληρώσουν το αντίτιμο του ενοικίου που τους ζητείται (εργάζονται οι άνθρωποι και έχουν αυτή τη δυνατότητα) αλλά γιατί οι ιδιοκτήτες κατοικιών δεν τους προτιμούν για ενοικιαστές, εξαιτίας του ότι είναι μέλη της συγκεκριμένης φυλής».

Στην επιστολή τους τονίζουν ότι είναι «καθήκον μας να τονίσουμε ότι 3 χρόνια τώρα τα παιδιά τους φοιτούν ανελλιπώς στο σχολείο μας, με ιδιαίτερη φροντίδα και μέριμνα απ’ τους γονείς τους. Οι τελευταίοι αντιλαμβάνονται πλήρως την αξία του σχολικού θεσμού, νιώθοντας ευγνώμονες τόσο για τη γνώση που παίρνουν τα παιδιά τους,  (κάτι που μας ξαφνιάζει ευχάριστα και μας τιμά ιδιαίτερα ως λειτουργούς της δημόσιας εκπαίδευσης), όσο και για την αποδοχή που εξασφαλίζουν απ’ τη σχολική μας κοινότητα».

Η τελευταία προσπάθεια αυτής της οικογένειας ήταν η ενοικίαση ενός χώρου έξω από την πόλη των Χανίων αλλά και πάλι δε στάθηκαν τυχεροί. Κάποιοι περίοικοι – γείτονες απαιτούν να αποχωρήσουν αμέσως. Και οι μαθητές μας θα ξαναμείνουν στον δρόμο (στον οποίο έχουν μείνει πολλές φορές ακριβώς λόγω της μη ανεύρεσης στέγης), όπως αναφέρουν.

Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί ζητούν να ακουστεί αυτή η αγωνία για το παρόν και το μέλλον των μαθητών και της οικογένειάς τους,  κατ’ αρχήν απ’ τον φορέα που οφείλει να κάνει κάτι (Δήμο, Κοινωνική πρόνοια) αλλά κι απ’ το σύνολο της τοπικής κοινωνίας.

«Ζητούμε, δηλαδή, το αυτονόητο: να αναγνωριστεί σε συνανθρώπους μας το δικαίωμα να στήσουν κάπου το σπιτικό τους ώστε σε καιρούς πανδημίας το σύνθημα «βγαίνουμε απ’ το σπίτι ασφαλείς» να έχει κάποιο νόημα  και γι’ αυτούς».

zarpanews.gr

2 thoughts on “Έκκληση στα Χανιά για οικογένεια με πέντε παιδιά που δεν βρίσκουν σπίτι: «Ζητάμε το αυτονόητο της στέγασης»

  1. Μακαρι και να χα να βοηθησω… Αλλα κατσε να φανε καποιοι τον φετινο χτυπο.. Να μην κουνηθει φυλλο απο τουρισμο μπας και ξυπνησουν. Ολα για τους τουριστες μα φετος θα παρακαλενε τους ντοπιους και να δωσουν κανα φραγκο…
    Στο διαλο τα αιρβνβ σας και τα πλουτη σας…

    ΥΓ. Αραγε εχετε κατσει ποτε εσεις οι μεσηλικες να συζητησετε πως ηταν τα Χανια των γονιων σας; Θυμαστε μηπως τα Χανια της παιδικης σας ηλικιας; Εχετε σκεφτει εκεινη τη ζωη με μοναδικη αξιοποιηση των παντων για λιγο τουρισμο; Ουτε γεματη η πολη ξενοδοχεια, ουτε σουιτες, ουτε μαλακιες… Πολη για τον πολιτη της αρχικα και μετα για τα ευρω με ποδια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook