Έκκληση από τον Δήμο Χανίων: Χρειαζόμαστε άμεσα αυτοκίνητο για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

έκκληση-από-τον-δήμο-χανίων-χρειαζόμα-1025926

Αυξημένες είναι οι κλήσεις που δέχεται το τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου Χανίων (15240) τις τελευταίες μέρες, για συνδρομή στο σπίτι σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη στον Super FM 89.6 και τον Περικλή Κουκλάκη.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, το τελευταίο διάστημα το τηλεφωνικό κέντρο έχει δεχθεί πάνω από 200 κλήσεις για συνδρομή, από συνανθρώπους μας που δεν είναι μάλιστα στους ωφελούμενους των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου.

«Μιλάμε για νέες περιπτώσεις πολιτών σε ανάγκη, κυρίως για τρόφιμα και συνδρομή λόγω αδυναμίας μέσα στην πανδημία, που τους έχει αποδυναμώσει οικονομικά», είπε μεταξύ άλλων η κ. Ζερβουδάκη, ενώ στη γραμμή έχουν καλέσει μέχρι τώρα για να ζητήσουν βοήθεια κατά μεγαλύτερη πλειοψηφία γυναίκες, σε ποσοστό 65% περίπου.

Αυτό που ζητείται κυρίως είναι τρόφιμα και φάρμακα, καθώς και συνταγογραφήσεις -κυρίως από ηλικιωμένους, σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται στα τηλεφωνήματα που δέχεται το 15240.

Έκκληση για δωρεά αυτοκινήτου για τη συνδρομή στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Παράλληλα, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων, απηύθυνε έκκληση στους Χανιώτες επιχειρηματίες που επιθυμούν και δύνανται να συνδράμουν για την προσφορά ενός οχήματος που θα χρησιμοποιηθεί για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» , καθώς υπάρχει πρόβλημα στην επάρκεια των οχημάτων αυτή τη στιγμή.

«Είχαμε την ατυχία ένα από τα αυτοκίνητα του προγράμματος στον Δήμο να πάθει βλάβη και να αποσυρθεί έως ότου επισκευαστεί. Αυτή τη στιγμή έχουμε ανάγκη όσο γίνεται πιο σύντομα να βρεθεί ένα μέσο που θα κάνει την μεταφορά στα σπίτια στους οφελούμενους», είπε η κ. Ζερβουδάκη και σχετικά με την πρόσφατη ενίσχυση του προγράμματος από την κυβέρνηση είπε ότι αν και είναι πολύ σημαντική, ο Δήμος Χανίων έχει καλύψει ήδη τις ανάγκες με προσωπικό που χρησιμοποιήθηκε από άλλες δομές που έκλεισαν.

«Για την ώρα είμαστε καλά, ωστόσο με το πέρας της πανδημίας και την άρση των απαγορεύσεων, θα χρησιμοποιήσουμε την ενίσχυση για να πάρουμε προσωπικό. Ωστόσο, τι να το κάνεις το προσωπικό όταν δεν έχεις οχήματα να το πραγματοποιήσεις. Έτσι εκτός της έκκλησης θα προσπαθήσουμε να ανανεώσουμε τον επιβαρυμένο στόλο που έχει ο Δήμος, με το να ανανεώνουμε 3 κάθε χρόνο. Συνολικά, χρειάζονται 8 για να πραγματοποιούν το πρόγραμμα μέχρι αυτή τη στιγμή», ανέφερε σχετικά η κ. Ζερβουδάκη.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει, μπορεί να επικοινωνεί με τις υπηρεσίες του Δήμου Χανίων.

zarpanews.gr

One thought on “Έκκληση από τον Δήμο Χανίων: Χρειαζόμαστε άμεσα αυτοκίνητο για το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook