Εκκενώθηκαν στη Θεσσαλονίκη ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός σταθμός λόγω κορονοϊού

Από τις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης άρχισε την Πέμπτη η απολύμανση δημοτικών κτιρίων μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε 38χρονη γυναίκα που επέστρεψε από το Μιλάνο.

Η ασθενής είχε βρεθεί την περασμένη Δευτέρα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και είχε έρθει σε επαφή με μέλη του Σώματος.

Γι’ αυτό το λόγο, μέλη του ΔΣ υποβλήθηκαν προληπτικά σε εξετάσεις, ενώ χτες το βράδυ έγινε απολύμανση και στους χώρους του δημαρχείου.

Σε ότι αφορά την απολύμανση στις εγκαταστάσεις της ΔΕΠΘΕ, ο καθαρισμός ξεκίνησε από το ραδιόφωνο, που βρίσκεται στον ίδιο όροφο με την ΤV 100. Θα ακολουθήσει απολύμανση στους χώρους τηλεόρασης.

Η διαδικασία θα κρατήσει περίπου δύο ώρες. Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού και ότι ο δήμος δεν βρίσκεται σε καραντίνα.

Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας, σήμερα ακυρώθηκαν όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στον δήμο, αλλά και η διανομή τροφίμων που επρόκειτο να γίνει, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός ατόμων σε κλειστό χώρο..

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ