Εκεί καταντήσαμε στα Χανιά… Όταν δεν κλαδεύουν οι υπηρεσίες του Βουλγαράκη «καθαρίζουν» οι κάτοικοι | Photos

εκεί-καταντήσαμε-στα-χανιά-όταν-δεν-κ-804979

«Στο αμήν» έφτασαν πολίτες των Χανίων με την διογκόμενη… ζούγκλα που επικρατεί στον ΒΟΑΚ και πήραν ανά χείρας σάρακες και κλαδευτήρια καθαρίζοντας σημεία, για τα οποία έχουν ευθύνη οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης και των κατά τόπους οργάνων.

Και για του λόγου το αληθές, το πριν και το μετά του κόμβου στη Σούδα:

Μάλιστα συνόδευσαν την ενέργειά τους με την κάτωθι επιστολή στην οποία αναφέρουν:

«Προς Αυτοδιοικητικές και κρατικές υπηρεσίες.

ΧΡΟΝΩΝ ΚΡΑΤΙΚΗΣ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΕΜΕΛΙΑΣ

ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΩΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!!

Το κλάδεμα των κλαδιών δένδρων, για εμφανή ορατότητα των πινακίδων προειδοποίησης εξόδου από κόμβο στον ΒΟΑΚ, είναι μια συμβολική ενέργεια μας για να καταδείξουμε πόσο εύκολα και γρήγορα ( σε ελάχιστα λεπτά) μπορούν να γίνουν εργασίες καθαρισμών από τα κλαδιά των φυτών στις πλευρές του ΒΟΑΚ.

Είναι αδιανόητο να περνούν τόσα χρόνια, να έχουν γίνει τόσες διαμαρτυρίες και δημοσιεύματα για την εγκατάλειψη σε καθαρισμούς των πλευρικών σημείων του ΒΟΑΚ, για την ασφάλεια οδηγών και οχημάτων, και η Περιφέρεια Κρήτης με την Αντιπεριφέρεια Χανίων να μην έχουν επιλύσει (σε συνεργασία με την κρατική μηχανή) το μείζον αυτό πρόβλημα!

Η μόνιμη αυτή κατάσταση του εθνικού δρόμου αποδεικνύει ότι τόσα χρόνια δεν υπήρξε σοβαρή και ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος και δεν επιδιώχθηκε η συνεργασία με το … κράτος, την ευθύνη του οποίου επικαλούνται οι κ.κ. Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης.

Ας μας παρουσιάσουν την επίμονη αλληλογραφία και τις ουσιαστικές ενέργειες τους για την συγκρότηση υπηρεσίας με δημιουργία μόνιμου συνεργείου καθαρισμών και συντήρησης του δρόμου στο σύνολο της διαδρομής του ΒΟΑΚ από άκρη σε άκρη στην Κρήτη!

Γνωρίζουμε όλοι ότι η αποκατάσταση της φθοράς των πινακίδων σήμανσης και κατεύθυνσης στον εθνικό δρόμο, αλλά και ο καθαρισμός από κλαδιά δένδρων και φυτών για την επίτευξη πλήρους ορατότητας των πινακίδων εισόδου και εξόδου από και προς τον ΒΟΑΚ, είναι θέμα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, πόσο μάλλον που ο δρόμος χαρακτηρίζεται μεγάλης κυκλοφορίας οχημάτων, ιδιαίτερα την τουριστική θερινή περίοδο.

Ευελπιστούμε σε ανάληψη αυτοδιοικητικών πρωτοβουλιών για την συγκρότηση υπηρεσίας που θα επιλαμβάνεται αποκατάστασης φθορών και συντήρησης του ΒΟΑΚ.»

Υπογράφουν οι Γιάννης Γαβριλάκης, Νίκος Μουδάκης, Ειρήνη Καλαϊτζάκη

Υ.Γ Ελπίζουμε οι υπογράφοντες να πρεσβεύουν όντως τον εθελοντισμό και την αγανάκτηση για τα καίρια προβλήματα και να μην το κάνουν για… άλλους λόγους… να μην είναι πουθενά υποψήφιοι, ας πούμε- γνωστή πρακτική και κατά το παρελθόν.
zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook