Εκδήλωση στη Βουλή από το Ίδρυμα «Ελευθέριος Βενιζέλος» για τη Φοιτητική Ένωση Κρήτων στη δικτατορία

εκδήλωση-στη-βουλή-από-το-ίδρυμα-ελευ-796184

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Η Φοιτητική Ένωση Κρητών και οι εθνοτοπικοί Φοιτητικοί Σύλλογοι την περίοδο της δικτατορίας» τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου και ώρα 16.30, στον χώρο εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων (Αμαλίας 22, είσοδος από οδό Σουρή) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τα μέλη της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών και των άλλων εθνοτοπικών Φοιτητικών Συλλόγων θα παρουσιάσουν γεγονότα από τη δράση τους τα δύσκολα χρόνια της απριλιανής δικτατορίας.

Οι καθοριστικές Γενικές Συνελεύσεις, τα έντυπα που κυκλοφόρησαν την περίοδο της λογοκρισίας, οι συναυλίες και όλες οι ενέργειες των φοιτητών που αποτέλεσαν αχτίδες δημοκρατίας στη σκοτεινή επταετία της Χούντας των Συνταγματαρχών.

Ομιλητές θα είναι οι Νικόλαος Παπαδάκης, Βασίλης Πεντάρης, Ιωάννα Καρυστιάνη, Γιάννης Κοροβέσης, Στέφανος Τζουμάκας, Θωμάς Τσάκας, Γιώργος Φιλιππάκης, Γιάννης Ντερμανάκης, Μιχάλης Βεργανελάκης, Κώστας Μανουσάκης, Νίκος Γεωργακάκης, Γιάννης Νισταζάκης, Κώστας Γιανναδάκης, και Λεωνίδας Καλλιβρετάκης. Την Ημερίδα θα συντονίσουν οι Κώστας Γαλάνης, Τάσος Σακελλαρόπουλος, Γιώργος Καλαϊτζάκης και Μιχάλης Σπουρδαλάκης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook