Εκδήλωση μνήμης για τον Ελευθέριο Βενιζέλο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων | Photos

εκδήλωση-μνήμης-για-τον-ελευθέριο-βεν-1010858

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων και η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργάνωσαν εκδήλωση μνήμης και τιμής για την επέτειο του θανάτου του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου στον ανδριάντα του, στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας (στο Πάρκο Ελευθερίας),την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020.

Στην εκδήλωση τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη του Εθνάρχη, από τον Θεοφιλέστατο

Επίσκοπο Βαβυλώνος κ.κ.Θεόδωρο. Αναφορά στον Ελ.Βενιζέλο έγινε από τον Μανόλη Χατζηνάκη, πρώην Υφυπουργό Πολιτισμού. Μετά την κατάθεση στεφάνων, ακολούθησαν ριζίτικο τραγούδι από την Ομάδα ‘’Οι Ριζίτες’’ και χορευτικά συγκροτήματα Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων παρουσίασαν χορούς της Κρήτης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομοσπονδίας, «η φετινή επέτειος του θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου αποκτά βαρύνουσα σημασία και έρχεται σε μια χρονική στιγμή, κρισίμων εξελίξεων στα εθνικά ζητήματα της χώρας.

Λειτουργεί και σαν αφορμή για να θυμηθούμε την τεράστια πολιτική φυσιογνωμία που με τη διορατικότητα του σε όλα τα πεδία και το μεταρρυθμιστικό του έργο μεγιστοποίησε τα ωφέλη της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα, καθιστώντας την ένα ισχυρό, σύγχρονο και αξιοσέβαστο κράτος.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook