Εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων για την “Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού”

εκδηλώσεις-του-δήμου-χανίων-για-την-928766

Η ημερομηνία εορτασμού της Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (27 Σεπτεμβρίου) καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970, σε μία προσπάθεια ανάδειξης του ρόλου και της συμβολής του τουρισμού στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της διεθνούς κοινότητας.

Ο Δήμος Χανίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού θα διοργανώσει τις παρακάτω δράσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν αύριο, Παρασκευή 27/9/2019, και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 29/9/2019:

* Βιωματικό εργαστήριο κρητικής κουλτούρας:* Παρασκευή 27/09/2019, ώρα:

11.00, πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Υποδεχόμαστε τους επισκέπτες της πόλης

μας με ένα πρωτότυπο εργαστήριο χορού και παράδοσης.

*Η Κρήτη χορεύει και συναντάει την υπόλοιπη Ελλάδα: Παρασκευή 27/09/2019, πλατεία πίσω από το Τέμενος του Κιουτσούκ Χασάν (Γιαλί Τζαμισί), ώρα:19.30. Παραδοσιακή μουσικοχορευτική βραδιά από τον Λαογραφικό Σύλλογο Ακρωτηρίου «Ο Καγιαλές», το Εργαστήρι Χορού και Λαογραφίας «Σύγχορος», τη Χορευτική Ομάδα «Οι Σελινιώτες», τον Σύλλογο Ποντίων Π.Ε. Χανίων «Η Ρωμανία» και το συγκρότημα του Γιώργου και Βαγγέλη Νικολουδάκη.

*Επίσκεψη στο οθωμανικό κάστρο «Κούλες» και στον Αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας: Κυριακή 29/9/2019, ώρα 11.00-14.00: Ο μαγευτικός χώρος του Κάστρου θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό με πολλές εκπλήξεις και ο αρχαιολογικός χώρος της Απτέρας θα είναι επισκέψιμος χωρίς αντίτιμο εισόδου.

Σημειώνεται ότι ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού συμπίπτει με τον εορτασμό για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς η είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

zarpanews.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook